Η επόμενη Mercedes-AMG C63 θα είναι τετρακύλινδρη

Post date:

Author:

Category:

Το downsizing έχει πάρει μια και καλή το δρόμο του και, σύμφωνα με την επιβεβαίωση της Mercedes-Benz, η αναμενόμενη γενιά της C- Class στην κορυφαία της έκδοση AMG C63 αποχαιρετά οριστικά τα πολυκύλινδρα σύνολα

MERCEDES C CLASS 2021

Το μεγάλο άλμα προς τα κάτω: από τον τετράλιτρο V8 σε δίλιτρο τετρακύλινδρο. Ντιρεκτίβες rules


Update: Επικυρώθηκε σήμερα και επισήμως: η νέα γενιά της AMG C63 αποχαιρετά το V8 και υιοθετεί 4-κύλινδρο κινητήρα με ηλεκτρικό turbo. Τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα και, όπως λέει η εταιρεία, η διάδοχος θα είναι ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά, παρά τα επιπλέον 89 κιλά του υβριδικού συστήματος


Το V8 σύνολο που όλα τα πρόσφατα χρόνια, είτε σε ατμοσφαιρική είτε σε υπερτροφοδοτούμενη έκδοση, έχει επαναπροσδιορίσει το χαρακτήρα της C-Class είναι παρελθόν

Ο υπέροχος, αγριεμένος ήχος και το βάθος λειτουργίας ενός V8 είναι βέβαιο πως ήδη έχει κάνει αρκετούς φίλους της εταιρείας να παραπονούνται στην ιδέα της κατάργησής του.

Ωστόσο, η εταιρεία επιχειρεί να τους καθησυχάσει λέγοντας πως η νέα AMG C63 θα προσφέρει ανώτερη απόδοση ακόμα και απ΄τον πανίσχυρο οκτακύλινδρο.

MERCEDES C CLASS 2021

Ως γνωστόν, οι όλο και πιο απαιτητικές ντιρεκτίβες εκπομπών ρύπων αναγκάζουν τους κατασκευαστές να κάνουν ανάλογα δραστικά άλματα στη χωρητικότητα των κινητήρων τους.

Σειρά έχουν, λοιπόν, ακόμα και οι καθαρά σπορ εκδόσεις, όπως η AMG C63.


Mercedes C63 AMG δοκιμή

Ως βάση το μοτέρ υπάρχει ήδη

Πρόκειται για το ισχυρότερο δίλιτρο στην παγκόσμια παραγωγή και δεν είναι άλλο απ΄αυτό που έχουμε δει στην AMG A45 S των 421 ίππων.

Το σύνολο θα δεχθεί περαιτέρω εξέλιξη, ηλεκτρικό turbo και υβριδική υποστήριξη. Τόσο για να δικαιολογήσει την παρουσία του σε ένα σαφώς ακριβότερο μοντέλο απ΄την A45 όσο και για να πετύχει την επιπλέον ισχύ. Η οποία φημολογείται περί τους 500 ίππους

Αντίστοιχα η ροπή θα κυμαίνεται περί τα 750 Nm – τιμή εξωφρενικά υψηλή για ένα τετρακύλινδρο σύνολο με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Προς το παρόν, πάντως, έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν βίντεο με το νέο μοντέλο και μία πρώτη εικόνα απ’ το εσωτερικό του.


Mercedes-AMG GLE 43 AMG δοκιμή

Photo: mercedes-benz.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει