Η GR Corolla ετοιμάζεται τετρακίνητη, με 300 PS και φτηνότερη από το GR Yaris

Post date:

Author:

Category:

Το ιαπωνικό στρατόπεδο μετά το hot hatch της χρονιάς, το GR Yaris, προετοιμάζει την επόμενη σκυτάλη, τη GR Corolla. Και κάπως έτσι τα νέα της κατηγορίας αποκτούν επιπλέον ενδιαφέρον

Corolla GR

Η GR Corolla, αντίθετα με αρχικές φημολογίες ότι θα ήταν FWD και σύμφωνα με νεότερες πηγές, θα είναι τετρακίνητη και με ισχύ 300 ίππων αξιοποιώντας την ήδη υπάρχουσα γνώση από το Yaris

UPDATE: Σύμφωνα με το έγκυρο, ιαπωνικό περιοδικό BestCar, αυτές είναι οι τελικές φωτό της GR Corolla Sport της οποίας το λανσάρισμα το τοποθετεί το καλοκαίρι του 2022. Επιπλέον, το έντυπο αναφέρεται στο βάρος που το εκτιμά στα 1,360 kg ενώ, αντίθετα με όσα αναφέρονται στο αρχικό άρθρο παρακάτω, θεωρεί πως το νέο hot hatch της Toyota θα έχει τελικά υψηλότερη τιμή από το GR Yaris


Σύμφωνα με ιαπωνικές και αμερικανικές πηγές, η Toyota GR Corolla δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία να αγγίξει την «μπάρα» των 300 PS καθώς ο 3-κύλινδρος κινητήρας του GR Yaris έχει ήδη αποδώσει τη συγκεκριμένη ισχύ στα χέρια βελτιωτών

Το κατά πόσον το σύνολο θα παραμείνει αξιόπιστο στην έντονη χρήση που αναμένεται να έχει ένα δυνατό τετρακίνητο θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου.

Προς το παρόν το σημαντικό είναι η είδηση για επεκτατισμό των Ιαπώνων σε ένα ταμπλό απ΄το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές απέχουν.

Toyota GR Corolla

GR YARIS TUNING Litchfield

Ο θερμικός κινητήρας καλά κρατεί στην Ιαπωνία

Η GR Corolla εξοπλισμένη με χειροκίνητο 6-άρι, την τετρακίνηση που κατανέμει τη ροπή σε 3 διαφορετικά προγράμματα και όλο το επιθετικό styling που συνηθίζεται, θα είναι μία πρόταση κόντρα στο ρεύμα των καιρών.

Και μ’ αυτό προφανώς εννοείται ο μη εξηλεκτρισμός της.

Αντίθετα με το GR Yaris, ως βάση θα χρησιμοποιηθεί η 5-θυρη Corolla και όχι κάποιο αποκλειστικά για τη δυνατή έκδοση 3-θυρο αμάξωμα.

Το τελευταίο στοιχείο ίσως είναι και αυτό που, απ’ ό,τι αναφέρει το ιαπωνικό Car Sensor, θα επιτρέψει χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το GR Yaris. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει μία εκτίμηση τιμής αγοράς μεταξύ 3,5 – 4,0 εκ. γιεν (€26,950 – €30,800, αντίστοιχα)

Toyota GR Corolla

Η παραπάνω φημολογία το τοποθετεί φτηνότερα από το GR Yaris του οποίου η τιμή εκκίνησης στην ιαπωνική αγορά είναι στα 3,96 – 4,56 εκ. γιεν (€30,500 – €35,100, αντίστοιχα), δηλαδή εκεί που τοποθετείται η ακριβότερη της GR Corolla.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.


GR Yaris

Photo: Motor1 / BestCar

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει