Η McLaren F1 LM-Spec και οι εύποροι επενδυτές

Post date:

Author:

Category:

Η Μοναδική McLaren F1 LM- Spec Σημείωσε Το Μεγαλύτερο Ποσόν Που Έχει Ποτέ Δοθεί Για Ένα Αυτοκίνητο Της Μάρκας. Για Την Ακρίβεια, $19,805,000

McLaren F1 LM δημοπρασία

Κάποιοι εκτιμούσαν, μάλιστα, πως η εξωτική McLaren F1 LM-Spec θα έπιανε μέχρι και $28 εκ. Οπότε τη λες και ευκαιρία (sic) την αγορά. Μια χαρά τού ‘ρθε του νέου, άγνωστου ιδιοκτήτη


Μετά τη χθεσινή Aston του Bond, χθες, στον οίκο Sotheby’s, σειρά είχε η μοναδική McLaren F1 LM- Spec η οποία σημείωσε το μεγαλύτερο ποσόν που έχει ποτέ δοθεί για ένα αυτοκίνητο της μάρκας. Για την ακρίβεια, $19,805,000

Η είδηση του ποσoύ της δημοπρασίας για τη McLaren F1 LM-Spec ανακοινώθηκε μέσω του Twitter του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s

Η McLaren F1 LM-Spec ως επένδυση

Έχουμε συνηθίσει πια σε πολλά μηδενικά. Λεφτά, άλλωστε, διεθνώς υπάρχουν σε ένα «χώρο» που είναι περισσότερο χρηματιστήριο και λιγότερο οτιδήποτε άλλο.

Αν μου επιτρέπετε, μαζί με μερικές κουταλιές ματαιοδοξίας. Αν δεν χρησιμοποιείς κάτι που φτιάχτηκε για να τεμαχίζει το χρόνο (δεν μιλάω για classics που αναγκαστικά θέλουν τρελή προσοχή), μένει η στατικότητα του αμφιβληστροειδούς. Κάπου στο υπόγειο.

Αλλά και απ´ την άλλη, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί, οι πάμπλουτοι garage queeners (σ.σ. δική μου παράφραση) που έχουν το ρευστό για να παρκάρουν άλλο ένα έργο τέχνης στο γκαράζ.


Περίτεχνο έργο τέχνης. Η F1 LM-Spec με αριθμό 018 και φόντο τα λογότυπα του οίκου Sotheby’s. Είναι πολλά τα λεφτά


Επένδυση είναι όλη η ιστορία και μάλιστα εξαιρετικά προσοδοφόρα. Διπλασιάζεις, τριπλασιάζεις τα χρήματά σου. Άκοπα. Αρκεί να ´χεις μερικά ακόμα εκατομμύρια σπίτι ώστε να είσαι στη γύρα τού «αγοράζω-πουλάω». Άλλοι μετοχές, κάποιοι αυτοκίνητα. Τουλάχιστον, οι δεύτεροι συνήθως τα αγαπούν.

Είναι και αυτός ένας τρόποις να λιπαίνεται το σύστημα, να παράγεται προϊόν και ο «Λούβρος» να επεκτείνεται. Τι θα γινόταν η αφρόκρεμα της αυτοκίνησης και χωρίς αυτούς; Σοβαρολογώ.

Υ.Γ.1  Η F1 LM-Spec είναι, πάντως, fucking desirable. Ένα ακριβώς ίδιων προδιαγραφών αυτοκίνητο με τα μόλις πέντε που κατασκεύασε η ΜcLaren για να γιορτάσει τη νίκη της στο Le Mans, το 1995. Λέγεται πως ανήκε σε Νεοζηλανδό συλλέκτη. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ποιος είναι ο επόμενος. Καλοστέγαστη.

Photo: Sotheby’s

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει