Η Mercedes-AMG Project ONE των 1000 PS σε τελική φάση δοκιμών (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Το πρώτο υπεραυτοκίνητο στην ιστορία της Mercedes, η AMG Project ONE, χρειάστηκε χρόνο για να φτάσει μέχρι εδώ. Όμως ο καιρός είναι εγγύς για το Nürburgring

Mercedes-AMG Project ONE

Περίπλοκη; Μάλλον, ναι. Τουλάχιστον όσο αναμένει κανείς από το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο που έχει βγει με το σήμα της Mercedes και από κάποιο που ευαγγελίζεται την πιο άμεση μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ Formula 1 και αυτοκινήτων δρόμου


Η Mercedes, καθόλη τη διάρκεια εξέλιξης της AMG Project ONE, κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Και συνεχίζει

Εκτός από το βίντεο που ανέβασε σήμερα στον επίσημο δικτυακό της τόπο και που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

- Διαφήμιση-

Οι αναλυτικές προδιαγραφές της Mercedes-AMG Project ONE δεν έχουν ανακοινωθεί.

Περίπλοκη μεταφορά τεχνολογίας

Λέγεται, ωστόσο, πως θα έχει ισχύ μεγαλύτερη από 1.000 PS, τελική ταχύτητα πάνω από 350 km/h και θα μοιράζεται τον κινητήρα της Formula 1, τον υβριδικό V6 των μόλις 1.6 lt

Ο τελευταίος θα περιστρέφεται στις 11,000 rpm, τιμή που είναι μοναδικά υψηλή για αυτοκίνητο δρόμου. 

Εκατοντάδες ώρες δοκιμών έχουν ήδη δαπανηθεί προκειμένου να κατακτηθεί η απόλυτη πρόκληση τού να μπορέσει ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών κινητήριο σύνολο να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Σε πρώτη φάση ο κινητήρας μαζί με όλα τα υβριδικά περιφερειακά συστήματα δοκιμάστηκαν υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες σε μυστικές πίστες και δυναμόμετρο.

Επίσης, μια διαφορά σε σχέση με το μονοθέσιο της Mercedes στη Formula 1 θα είναι το ότι η AMG Project ONE θα χρησιμοποιεί μια τελείως νέα μορφή τετρακίνησης με τον εμπρόσθιο άξονα να παίρνει ισχύ μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων ισχύος 120 kW. 

Βασικός στόχος παραμένει η οδηγησιμότητα σε συνθήκες καθημερινής κίνησης – παρά τον εξτρεμιστικό της χαρακτήρα. Στοιχείο, πάντως, που πολλές παραλλαγές των hypercars, όπως οι LaFerrari, Porsche 918 έχουν προσφέρει.

Η τελευταία επίσημη πληροφορία θέλει τη AMG Project ONE να ετοιμάζεται να μπεί σε φάση δοκιμών στην πίστα του Νürburgring, στη Γερμανία.

Mystery to be revealed.


Mercedes AMG GT S δοκιμή

Info/Photo: mercedes-benz.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει