Η Mercedes αποκτά το 20% της Aston Martin. Τι δίνουν, τι παίρνουν

Post date:

Author:

Category:

Το νέο deal ισχυροποιεί την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των Aston Martin και Mercedes με προοπτική ανταλλαγής τεχνολογίας και επέκτασης

Aston Martin Vantage vs Mercedes-AMG GT C

Μία AMG GT C εποφθαλμιά μία Aston Martin Vantage. Πλέον και εταίροι


Με τη νέα στρατηγική συμφωνία η Aston θα αποκτήσει πρόσβαση στην πλήρη σειρά κινητήρων της Mercedes

Η είδηση επιβεβαιώθηκε χθες από τον εκτελεστικό πρόεδρο, Λόρενς Στρολ.

- Διαφήμιση-

Η βρετανική εταιρεία, με επικεφαλής το πρώη αφεντικό της AMG, Τομπίας Μόερς, θα παραχωρήσει στη Mercedes μερίδιο συμμετοχής της τάξης του 20%, καθώς και διορισμό ενός από τους μη εκτελεστικούς διευθυντές της στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Aston Martin, με τη νέα συμφωνία, έχει στόχο να παράγει 10,000 αυτοκίνητα ετησίως και να αυξήσει τα έσοδά της στο ύψος των 2 δισεκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2025.

Οι δηλώσεις

Μιλώντας για τη νέα συμφωνία, ο Στρολ δήλωσε πως «σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προόδου, καθώς η ήδη υπάρχουσα μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz AG θα κινείται σε άλλο επίπεδο.

»Πλέον η Mercedes γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Aston. Μέσω αυτής της νέας, διευρυμένης συμφωνίας, αποκτούμε πρόσβαση σε τεχνολογίες παγκόσμιας κλάσης για να υποστηρίξουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασης προϊόντων. Σσυμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων».

Η κίνηση γίνεται σε μια στιγμή που η AΜ θέλει να διασφαλίσει τη θέση της νέας Vantage Roadster αλλά και της πολύ σημαντικής DBX, του πρώτου SUV της εταιρείας, στην αγορά της πρίμιουμ κατηγορίας.

Ταυτόχρονα ο Στρολ έχει ήδη βοηθήσει την AM να συγκεντρώσει $536 εκατομμύρια στα αποθεματικά της και επιβεβαίωσε τη δημιουργία ομάδας στη Φόρμουλα 1 (της οποίας ηγείται ο Βέτελ), για το 2021.

«Έχουμε ήδη μια επιτυχημένη τεχνολογική συνεργασία με την Aston Martin που έχει ωφελήσει και τις δύο εταιρείες. Με αυτήν τη νέα διευρυμένη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στη βρετανική εταιρεία πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και εξαρτήματα πρωτοποριακού κινητήρα και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης γενιάς υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής προϊόντων της Mercedes.


Aston Martin DB5 James Bond

Info/Photo: aston martin.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει