Η νέα ”over-the-air” αναβάθμιση λογισμικού για 20 μοντέλα της BMW

Post date:

Author:

Category:

 Η τελευταία έκδοση του BMW Operating System 7 (ver. 11/20) μόλις έγινε διαθέσιμη και αποτελεί τη μεγαλύτερη ΟΤΑ (over-the-air) αναβάθμιση λογισμικού στην ιστορία του BMW Group

BMW remote software

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παγκοσμίως αυτοκίνητα της BMW, που αντιστοιχούν σε πάνω από 20 μοντέλα, θα λάβουν την αναβάθμιση λογισμικού


Οι πελάτες θα λάβουν ένα push notification στο αυτοκίνητό τους ή στο BMW app στο smartphone τους όταν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το όχημά τους

Τι περιλαμβάνει ακριβώς η ”OTA” αναβάθμιση λογισμικού της BMW;

Βαθιά ενσωμάτωση της Alexa

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν την εικονική βοηθό της Amazon στο αυτοκίνητό τους όπως ακριβώς ήδη κάνουν στο σπίτι.

Ως αποτέλεσμα, μπορούν να επεξεργάζονται λίστες με ψώνια, να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες ειδήσεις και να αναπαράγουν μουσική πιο εύκολα από ποτέ.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγχουν συμβατές, έξυπνες οικιακές συσκευές από το αυτοκίνητο.

Η  Amazon Alexa είναι τώρα διαθέσιμη σε Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης. Η Amazon Alexa θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες σε επόμενες αναβαθμίσεις.


BMW M5 CS 2021

 Δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού προφίλ του οδηγού και σε άλλα οχήματα BMW

Για παράδειγμα, σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Γρήγορα και εύκολα με το σκανάρισμα ενός κωδικού QR και τη βοήθεια του My BMW app.

Στη συνέχεια, ρυθμίσεις συστήματος ελέγχου κλιματισμού και πλοήγησης θα εισάγονται αυτόματα στο όχημα μαζί με τα «αγαπημένα» του οδηγού.

Προσωπικές ρυθμίσεις, π.χ. για τη θέση των καθισμάτων, τους εξωτερικούς καθρέπτες κα τις προτιμήσεις των συστημάτων υποστήριξης μπορούν, κατά τον ίδιο τρόπο, να αποθηκεύονται στο προφίλ. Εάν ένας πελάτης έχει συνδέσει το προφίλ του με το κλειδί του αυτοκινήτου, οι ρυθμίσεις του θα εφαρμοστούν ανοίγοντας το όχημα

BMW M Laptimer

Όπως υπονοεί ο τίτλος του, υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στην πίστα με τη βοήθεια δεδομένων από αισθητήρες που συλλέγουν τις πληροφορίες απευθείας από το όχημα (π.χ. θέση γκαζιού, στροφόμετρο, όργανο G).

Οι χρόνοι γύρου, ο χρόνος οδήγησης και η απόσταση που έχει διανυθεί εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, βοηθώντας τον οδηγό στη συνεχή βελτίωση της ατομικής του επίδοσης στην πίστα

Αφού ολοκληρωθεί η αγωνιστική οδήγηση, όλα τα δεδομένα από το BMW M Laptimer συγκεντρώνονται σε format φιλικό προς το χρήστη ώστε να μπορούν να αναλύονται  με ηρεμία.

Αναρωτιέσαι τι ήχο κάνει ένα μοντέλο BMW M;

Η τελευταία αναβάθμιση για το BMW Intelligent Personal Assistant προσφέρει στους πελάτες μία γεύση από τον ήχο των μοντέλων BMW M.

Μια ερώτηση του τύπου «Hey BMW, τι ήχο κάνει μία BMW M8;» ενεργοποιεί ένα απολαυστικό ηχητικό κρεσέντο που συνοδεύει τις σπορ επιδόσεις.


BMW M

Info/Photo: bmw.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει