Η ολυμπιονίκης που εισπνέει απ’ την εξάτμιση του Hyundai NEXO

Post date:

Author:

Category:

Η νέα καμπάνια της Hyundai παρουσιάζει την τεχνολογία του Hyundai NEXO, του πρώτου ηλεκτρικού SUV κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Έξυπνη 

Ολυμπιονίκης κολύμβησης Hyundai NEXO

Μια πρωτότυπη καμπάνια με την ολυμπιονίκη κολύμβησης και πρέσβειρα της Hyundai στην Ισπανία Mireia Belmonte πραγματοποίησε η Hyundai

Σκοπός της καμπάνιας είναι να αναδειχθεί με έναν εμφατικά διαφορετικό τρόπο η καθαρή τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου του Hyundai NEXO. 

Όπως φαίνεται στο σχετικό οπτικοακουστικό, η ολυμπιονίκης αντιμετώπισε την πρόκληση της προπόνησης τρέχοντας σε διάδρομο γυμναστικής τοποθετημένο μέσα σε μια φούσκα που συνδέονταν με το σωλήνα εξάτμισης ενός Hyundai NEXO. Ανέπνεε, δηλαδή,τις εκπομπές κατευθείαν από το όχημα καθώς βρίσκονταν σε λειτουργία.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το Hyundai NEXO εκπέμπει μόνο υδρατμούς και φιλτράρει κατά 99,9% το οξυγόνο. Στην πραγματικότητα, ο αέρας που ανέπνεε η Belmonte ήταν καθαρότερος απ’ τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι των μητροπόλεων


Η Mireia Belmonte παραδέχεται ότι βρήκε την πρόκληση εξαιρετική. Δεν δίστασε να πραγματοποιήσει την εκπληκτική πρόταση της Hyundai για να αποδείξει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τεχνολογία υδρογόνου.

Η Hyundai Motor είναι παγκόσμια πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το 2013, η εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο παγκοσμίως αυτοκίνητο με υδρογόνο, το ix35 Fuel Cell.

Τι είναι το Hyundai NEXO

Το Hyundai NEXO, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε το 2018, είναι ένα ηλεκτρικό όχημα FCEV δεύτερης γενιάς.


Hyundai NEXO

H αυτονομία του Nexo είναι 666 χιλιόμετρα. Έχει κάτι θρησκευτικό ο αριθμός, ε;


Εν πάσει περιπτώσει, η τιμή έχει μετρηθεί με βάση τον κύκλο WLTP και επιτυγχάνεται με μία μόνο φόρτιση. Εκπέμπει μόνο καθαρούς υδρατμούς και καθαρίζει τον αέρα κατά την οδήγηση, φιλτράροντας κατά 99,9% το οξυγόνο.

Οι κυψέλες καυσίμου, οι ηλεκτρικές μηχανές, οι μπαταρίες και οι δεξαμενές υδρογόνου αλληλοσυμπληρώνονται τροφοδοτώντας αυτό το FCEV. Όταν το υδρογόνο που αποθηκεύεται στις δεξαμενές διέρχεται από την μπαταρία, διασπάται σε πρωτόνια και ηλεκτρόνια.

Το σχέδιο της Hyundai

Η εταιρεία στοχεύει στη διάθεση συνολικά 38 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων παγκοσμίως έως το 2025, επιταχύνοντας την εξέλιξη με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Στη λογική αυτλή, το Hyundai NEXO, το πρώτο όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, είναι το απόλυτο παράδειγμα της δέσμευσής της για τεχνολογία υδρογόνου στην αστική κινητικότητα.


Photo: Hyundai

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει