Η Τουρκία μπαίνει (ιερόσυλα) στη Formula E

Post date:

Author:

Category:

Μία νέα συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει στη γείτονα χώρα. Η Τουρκία σχεδιάζει την είσοδό της στη Formula E σε συνδυασμό με ιταλική επενδυτική προσπάθεια. Και θέλετε να μάθετε πώς ήδη ονόμασε το χρώμα του μονοθεσίου;

Formula E Τουρκία

Αυτή είναι η ψηφιακή, προς το παρόν, μορφή της Formula E που ετοιμάζουν οι Ιταλοί σε συνεργασία με Τούρκους. Ο στόχος είναι το μονοθέσιο να είναι έτοιμο για το Πρωτάθλημα 2022/23


Ο άνθρωπος πίσω απ΄το εγχείρημα είναι ο Gianfranco Pizzuto, ως επικεφαλής της ομάδας Scuderia-E

Ο Pizzuto είναι δραστήριος άνθρωπος της αγοράς. Μέχρι πέρυσι το Νοέμβριο εργαζόταν για τις Jaguar και Land Rover Ιταλίας.

Ήταν, επίσης, συνιδρυτής της Fisker Automotive. Η Fisker πτώχευσε το 2013 αλλά, το 2018, ο Pizzuto επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ απόστασης με EV οδηγώντας το ηλεκτρικό του Fiat 500, από το Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας μέχρι το Όσλο της Νορβηγίας.


Gianfranco Pizzuto

Ο ίδιος ο Pizzuo έχει δηλώσει πως διατηρεί «ισχυρούς δεσμούς» με τη Fiat-Chrysler και αποβλέπει σε «πιθανή μελλοντική συνεργασία».

Η συνεργασία, πάντως, που ήδη ανακοινώθηκε επισήμως, γίνεται με την τουρκικών συμφερόντων IMECAR, με έδρα την Αττάλεια της Τουρκίας.

Η IMECAR κατασκευάζει συστοιχίες μπαταριών, ηλεκτροκινητήρες και λογισμικό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV).

Η IMECAR, συμφερόντων ενός κυρίου ονόματι Mark Lander, είναι βασικός μοχλός του εγειρήματος. Η «Τουρκία στη Formula 1» περνά απ΄το know-how της παραπάνω εταιρείας.

Το μονοθέσιο που βλέπετε στην κεντρική εικονογράφηση είναι αυτό που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Twitter του Pizzuto.


Rosso Corsa για την ημισέλινο;

Όπως σημειώθηκε στα κοινωνικά Μέσα των εμπλεκομένων, το χρώμα της αναμενόμενης Formula E είναι το Rosso Corsa…


Συγκεκριμένα γράφτηκε πως «καθώς είμαστε μια ιταλο-τουρκική συνεργασία αλλά η Τουρκία δεν έχει κάποιο χρώμα που να ταυτίζει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες (όπως το Racing Green για τη Βρετανία ή το Bleu de France για τη Γαλλία), προτιμήθηκε το Rosso Corsa που είναι και το κόκκινο της τουρκικής σημαίας». Το λες και λίγο ιεροσυλία, ε;


Τα υπόλοιπα είναι εν εξελίξει. Πάντως, ήδη ιταλικά Μέσα φιλοξενούν δημοσιεύσεις για την είσοδο της Scuderia E και της τουρκικής IMECAR στη Formula E.


AutoSprint magazine

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το γνωστό AutoSprint, με τον Luca di Montezemolo, πρώην πρόεδρο της Ferrari, στο εξώφυλλο

Εμείς εδώ όλα καλά; Η οικογένεια; Εσείς; Τα παιδιά; Τα σύνορα; Όλα ‘ντάξει;


Ford Puma δοκιμή

Photo: IMECAR Elektronik

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει