Η Toyota Supra ανεβάζει ιπποδύναμη με εργοστασιακά upgrades

Post date:

Author:

Category:

Τα καλά πράγματα έρχονται σ’ αυτούς που περιμένουν, λένε κάποιοι. Και είναι αυτοί που επιβεβαιώνονται καθώς το upgrade της Supra είναι εδώ με 382 ίππους

Toyota Supra 2021

Ο γνωστός κινητήρας της Toyota Supra έρχεται να «ισοβαθμίσει» ισχύ και ροπή με τον αντίστοιχο της BMW Z4. Στην πράξη; Μάλλον θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο δυνατός


Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις αναφορικά με την Toyota Supra είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση του τετρακύλινδρου συνόλου, ως έκδοση βάσης

Για κάποιους, ο μικρότερος σε όγκο κινητήρας έχει, πέραν της χαμηλότερης τιμής κτήσης, έχει επιπλέον οφέλη σε σχέση με την ευελιξία και την αμεσότητα του μπροστινού της.

Αυτή τη φορά, όμως, η Toyota προέβη σε μια αναβάθμιση του «μεγάλου», εξακύλινδρου μοτέρ. Ίσως και για να διαχωρίσει επιπλέον τις δύο εκδόσεις της Supra.

Η ισχύς, πλέον, του κινητήρα με τον κωδικό B58B30 «ανεβαίνει» στους 382 ίππους. Η δε ροπή στα 499 Nm.

Η προηγούμενη ονομαστική ισχύς ήταν 355 PS και 495 Nm. Ωστόσο, ήδη με τους 355 ίππους, σύμφωνα με κάποιες δυναμομετρήσεις, ο κινητήρας της Supra εμφανιζόταν πιο δυνατός απ΄το ίδιο σύνολο της ομόσταυλης BMW. Έχει ενδιαφέρον ο παρακάτω σύνδεσμος.


TOYOTA SUPRA

Αυτή τη φορά, η διαφορά απόδοσης σε σχέση με τη Z4 μάλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Παράλληλα, η Supra (2021) θα έχει διαφοροποιημένες ρυθμίσεις σε ανάρτηση και χαρτογραφήσεις σε τιμόνι, διαφορικό και σύστημα ευστάθειας. Επί των μηχανικών μερών προβλέπονται και νέες ράβδοι αλουμινίου που θα συνδέουν τους θόλους της ανάρτησης με το ψυγείο, με στόχο την αυξημένη ακαμψία


Επιπλέον, όλα τα μοντέλα Supra θα εφοδιαστούν με μεγαλύτερη οθόνη 8.8 ιντσών σε σχέση με την 6.5 ιντσών που διέθεταν μέχρι σήμερα.

Η έκδοση Α91

Παράλληλα με τις παραπάνω αναβαθμίσεις η γκάμα της Supra θα ολοκληρωθεί με μία ειδική έκδοση, ονόματι Α9. Προβλέπονται μόνο 1,000 μονάδες. Θα είναι διαθέσιμες σε δύο μόνο χρώματα, Nocturnal black ή Refraction blue, με το δεύτερο να είναι αποκλειστικό για την Α91.

Toyota Supra A91 Edition

Photo: Toyota

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει