Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Post date:

Author:

Category:

Νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς φυσική παρουσία, προωθεί το Υπ. Οικονομικών

Κατάθεση πινακίδων

O επιθυμητός στόχος είναι να μην υπάρχει προσέλευση στις εφορίες από όσους θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Λόγω της επιδημίας φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια συνωστισμού, οπότε το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζουν ένα καινούργιο σύστημα

Αυτό προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα επισκέπτονται τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να τεθεί σε ακινησία το όχημά τους.

Οι πινακίδες θα παραμένουν μεν στην κατοχή των ιδιοκτητών, ωστόσο αν κάποιος παραβιάσει το καθεστώς της ακινησίας τότε θα προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Στη νέα δυνατότητα των πολιτών να δηλώνουν ψηφιακά την ακινησία οχήματος προκειμένου να μη πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αναφέρθηκε άλλωστe τις προηγούμενες ημέρες και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Ο υφυπουργός δήλωσε πως η σχετική πρόταση ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε.

«Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία οχήματος χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη», επισήμανε.

Ωστόσο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα αν κάποιος κυκλοφορεί, παρότι έχει προχωρήσει στην κατάθεση των πινακίδων.

Αναμένονται διευκρινίσεις για το διαδικαστικόν της υπόθεσης και τη σχετική πλατφόρμα.


Best seller αυτοκίνητα

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει