Πωλείται το σπάνιο Subaru Impreza 22Β με serial number 000

Post date:

Author:

Category:

Ένα από τα πρωτότυπα Subaru Impreza 22B, με μόλις 55 km στο οδόμετρο και αύξοντα αριθμό 000/400 ήρθε στην επιφάνεια από το σχεδόν πουθενά. Είναι η «αγγελία» που θα χαζεύαμε αν είμασταν πλούσιοι

Κι αυτό γιατί το Impreza 22B είναι το ιερό δισκοπότηρο των Impreza. Αυτό με το δίθυρο αμάξωμα, τον μπόξερ κινητήρα των 2.2 λίτρων (εξ ου και ο κωδικός 22Β) και το φαρδύ body που εν έτει 1998 έκανε την petrolhead κοινότητα να σηκωθεί στις μύτες και να υποκλιθεί.

Subaru-Impreza-22Β-for-sale-contempo-ooo

Ήταν η σημειολογία του McRae, το αιώνιο μπλε, οι μπρονζέ χρυσαφί τροχοί, οι 280 ίπποι – αν και οι τελευταίοι ήταν καλοαναθρεμμένοι και απέδιδαν περισσότερη ισχύ σε σε σχέση με το τυπικό όριο ιπποδύναμης που ίσχυε στα ιαπωνικά αυτοκίνητα της εποχής.

To συγκεκριμένο έχει ακόμα περισσότερη συλλεκτική αίγλη καθώς είναι το ένα από τα τρία πρωτότυπα της Subaru, όπως προκύπτει από το σχετικό «ταμπελάκι» με τον κωδικό 000/400

Subaru-Impreza-22Β-for-sale-contempo-ooo

Subaru-Impreza-22Β-for-sale-contempo-ooo 

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο Impreza 22B πωλείται από την Contempo Concept HK Motors, στην Ιαπωνία, με τιμή που δεν ανακοινώνεται αλλά περιμένει το ενδιαφέρον σας.

Photo: Contempo Concept HK Motors

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει