Ήρθαν οι ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA & EQB. Οι τιμές

Post date:

Author:

Category:

Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB που έφτασαν στην ελληνική αγορά. Οι τιμές

Νέες Mercedes Benz EQA EQB

Η τιμή της ανανεωμένης EQA 250+ Style Edition των 190 ίππων είναι €51.950. Αντίστοιχα, η EQB 250+ κοστίζει €58.450


Ακολουθεί Δελτίο Τύπου: Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της χώρας μας

Ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, οι EQA & EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας.

Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων.

Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes-Benz με φωτισμό.


Mercedes E-Class δοκιμή

Μεγαλύτερη αυτονομία χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης.

Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία και δεδομένα

Οι ανανεωμένες EQA & EQΒ: με μια ματιά

Τέσσερις νέες ζάντες αλουμινίου σε μεγέθη 18, 19 και 20 ιντσών και δύο νέα χρώματα βαφής ολοκληρώνουν τη σειρά μοντέλων της EQA.

Η κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών διατίθεται πλέον ως βασικός εξοπλισμός για όλες τις EQA & EQΒ.

Με τρία στυλ προβολής (κλασικό/σπορ/διακριτικό), τρεις τρόπους λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) και τους 10 χρωματικούς συνδυασμούς του ατμοσφαιρικού φωτισμού, είναι δυνατή η εξατομίκευση των γραφικών των οθονών.

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP

Για πρώτη φορά στις EQA & EQΒ διατίθενται τα Sound Experiences σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester®: τα «Silver Waves» και «Vivid Flux» θα είναι διαθέσιμα κατά την παρουσίαση στην αγορά. Τα «Roaring Pulse» και «Serene Breeze» θα προστεθούν σύντομα και μπορούν να ενεργοποιηθούν online στο πλαίσιο του Πακέτου Εξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Το Mercedes me Charge παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης παγκοσμίως: σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 1,3 εκατομμύρια σημεία φόρτισης AC και DC, εκ των οποίων πάνω από 500.000 στην Ευρώπη.

Χάρη στη διεπαφή Zero Layer του MBUX, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει κύλιση στα διάφορα υπομενού ούτε να δίνει φωνητικές εντολές. Στο επάνω επίπεδο του οπτικού πεδίου προβάλλονται εφαρμογές που σχετίζονται με τις συνθήκες και το περιβάλλον

Ο χειρισμός των συστημάτων στάθμευσης, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο MBUX, είναι πιο διαισθητικός και άμεσος. Το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° υποστηρίζει τον οδηγό κατά την είσοδο και έξοδο από κάθετες και παράλληλες θέσεις στάθμευσης.

Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης των εκδόσεων 4MATIC της EQΒ ανέρχεται στα 1.700 κιλά. Για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά ως πενταθέσια έκδοση με διάταξη ρυμουλκούμενου. 

Οι ανανεωμένες EQA & EQΒ: σχεδίαση και εξοπλισμός

  • Μάσκα Black Panel με μοτίβο αστεριών στον βασικό εξοπλισμό
  • Πρόσθετες επιλογές εξατομικευμένης διαμόρφωσης: δύο χρώματα βαφής, τέσσερις ζάντες, τρεις διάκοσμοι
  • Κεντρική οθόνη τώρα ως βασικός εξοπλισμός

Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Τέσσερις νέες ζάντες αλουμινίου σε μεγέθη 18, 19 και 20 ιντσών και δύο νέα χρώματα βαφής – μπλε spectral και ασημί high-tech – ολοκληρώνουν τη σειρά μοντέλων. 

Τα νέα χαρακτηριστικά στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes-Benz με φωτισμό, όπου το μοτίβο αστεριών είναι χαραγμένο με λέιζερ στο πλαστικό και ο φωτισμός είναι προσαρμοζόμενος. 

Τα στυλ προβολής στις οθόνες έχουν επίσης ανανεωθεί και προσαρμοστεί στη σχεδίαση των μεγαλύτερων μοντέλων της οικογένειας.

Κεντρική οθόνη τώρα ως βασικός εξοπλισμός

Ο βασικός εξοπλισμός έχει εμπλουτιστεί. Όλες οι EQA & EQΒ διατίθενται πλέον από το εργοστάσιο με την κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών και το πακέτο USB καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου advantage.

Ο επιλεγμένος πρόσθετος εξοπλισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ των υστέρων μέσω της ασύρματης τεχνολογίας over-the-air (OTA).  

Info / Photo: mercedes-benz.gr


Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει