Ήρθε η νέα C-Class σε υβριδική. Εξοπλισμός και τιμές

Post date:

Author:

Category:

Το λανσάρισμα της νέας Mercedes C-Class σε έκδοση Plug-in Hybrid πραγματοποιείται τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ελληνική αγορά. Από €58.250

Mercedes-Benz C-Class 2022

Η έκδοση στέισον-βάγκον θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις εκθέσεις το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, η έκδοση C300e Estate κοστίζει από €59.650. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα πετρελαιοκίνητα plug-in hybrid μοντέλα


Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ηλεκτρική αυτονομία αυξήθηκε σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP) και με ηλεκτρική ισχύ 95 kW (129 hp), οι καθημερινές διαδρομές μπορούν ως επί το πλείστον να καλυφθούν σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης

Δηλαδή της δίλιτρης έκδοσης του υπερσύγχρονου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα Μ254.

Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η κινητική ενέργεια αυξάνεται όταν το όχημα φρενάρει ή η διαδρομή είναι κατηφορική. Η απόδοση του συστήματος ανάκτησης τώρα υπερβαίνει τα 100  kW.

Ο οδηγός που επιθυμεί να επηρεάσει το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας μπορεί να το κάνει απευθείας σε τρία στάδια που ελέγχονται από διακόπτες πίσω από το τιμόνι.

Mercedes-Benz C-Class 2022

Στη λειτουργία οδήγησης D-, για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να βιώσει την “αίσθηση του ενός πεντάλ”: Όταν ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού, το όχημα επιβραδύνει καθαρά με ηλεκτρικά μέσα, σε τέτοιο βαθμό ώστε το υδραυλικό πεντάλ φρένου συχνά να μην είναι απαραίτητοΗ στρατηγική λειτουργίας επικοινωνεί με τους αισθητήρες των συστημάτων υποβοήθησης και έτσι υποστηρίζει αποτελεσματικά τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις οδήγησης. 

Επιπλέον, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο όχημα αποφέρει πλεονεκτήματα σε καθημερινή βάση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο: δεν υπάρχει πλέον «σκαλοπάτι» στο χώρο αποσκευών και δίνεται δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης.

Mercedes-Benz C-Class 2022

Η βελτίωση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στην έκδοση στέισον-βάγκον, όπου το μήκος του δαπέδου του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 63mm στα 1043mm.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξήθηκε κατά 45 λίτρα στα 360 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η στέισον-βάγκον έκδοση προσφέρει 1375 λίτρα χώρου φόρτωσης (40 λίτρα επιπλέον του προηγούμενου μοντέλου).


Mercedes-Benz C-Class 2022

Ο βασικός εξοπλισμός της C300e στην Ελλάδα

Τόσο στη λιμουζίνα, όσο και στο στέισον-βάγκον, η βασική γραμμή εξοπλισμού είναι η γραμμή Avantgarde.

Εκτός από το σύστημα ελέγχου επιπέδου πίσω που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, χάρη στην αερανάρτηση που διατίθεται ως στάνταρ, προσφέρονται επίσης τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:  

Πακέτο εξοπλισμού Advantage 

Σύστημα πλοήγησης με υπηρεσίες πλοήγησης MBUX Navigation Premium

Οθόνη οδηγού 12.3 ιντσών + κεντρική οθόνη 11.9 ιντσών 

Πακέτο πάρκινγκ συμπ. κάμερας οπισθοπορείας

Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας Active Blind Spot Assist

Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού 

Δερμάτινο τιμόνι

Πακέτο καθρεπτών

Ψηφιακό ραδιόφωνο

Οσφυική υποστήριξη πλάτης καθίσματος 4 σημείων

Πτυσσόμενο υποβραχιόνιο πίσω καθισμάτων

Ασύρματη φόρτιση

Σύστημα προσαρμογής έντασης προβολέων Adaptive Highbeam Assist 

Αισθητήρας ενεργοποίησης συστημάτων με δακτυλικό αποτύπωμα 


Mercedes-Benz AMG Ελλάδα

Info/Photo: mercedes-benz.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει