Και όμως. Ακόμα και η Jaguar E-Type γίνεται ηλεκτρική

Post date:

Author:

Category:

Jaguar E-type

 

Απίστευτο, ε; H δήλωση από τα επίσημα χείλη της Jaguar δείχνει το σχήμα των πραγμάτων που έρχεται. Λέγεται E-Type Zero

Υπάρχει τώρα μια ηλεκτρική έκδοση της E-Type που είναι ταχύτερη, ομαλότερη σε λειτουργία, πιο ήσυχη και φθηνότερη στη συντήρησή της από ό,τι η κλασική βρετανίδα θεά.

 

Παραμένει, ωστόσο, εξίσου ωραία. Το αυτοκίνητο, που ονομάζεται E-Type Zero, βασίζεται σε ένα Roadster του 1968 που έχει εξοπλιστεί με υπερσύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα, εξαρτήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

 

“Ο στόχος μας είναι η κατοχή κλασικού αυτοκινήτου με προοπτική στο μέλλον”, δηλώνει ο Tim Hannig, διευθυντής της Jaguar Land Rover Classic, του τμήματος της εταιρείας που δημιούργησε το αυτοκίνητο.

 

Και πρόσθεσε πως «ανυπομονούμε να δούμε αντίδραση των πελατών μας, καθώς διερευνούμε τη δυνατότητα να φέρουμε το concept στην αγορά, Όπως επίσης έχει ενδιαφέρον το ότι επειδή ο εξακύλινδρος κινητήρας της XK τοποθετήθηκε σε διάφορες εμβληματικές Jaguar, όπως οι XK120, MK2 και XJ6, ο ηλεκτρικός κινητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψουμε σε ηλεκτρικά πολλά διαφορετικά μοντέλα. “

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Jaguar.

Photo: Jaguar

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει