Σημαντικό: το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού Jaguar I-Pace (video)

Post date:

Author:

Category:

Πριν λίγες ώρες, σε μια παγκόσμια πρεμιέρα μέσω live stream, η Jaguar παρουσίασε σε κοινό και ανταγωνισμό το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητo μοντέλο της. Λέγεται I-Pace και είναι ένα κομβικό αυτοκίνητο ενός γενναίου, νέου κόσμου.

Το I-Pace είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της  Jaguar. Σε ένα καλαίσθητο πακέτο συμπυκνώνει 400 ίππους και σχεδόν 480 km αυτονομίας σε μικρούς χρόνους φόρτισης.

Συγκεκριμένα, η Jaguar ανακοινώνει πως σε δημόσιους φορτιστές των 50kW αγγίζει το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών σε μόλις 1 ώρα και 25′. Το αυτοκίνητο είναι συμβατό και με δημόσιους σταθμούς φόρτισης των 100kW, συμπιέζοντας τον αντίστοιχο χρόνο σε μόλις 45′ και σημείωσε πως μέχρι τις πρώτες παραδόσεις των I-Pace που ξεκινούν τον Ιούλιο, θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι τέτοιοι. Τουλάχιστον στη Μ. Βρετανία…

- Διαφήμιση-

Το I-Pace αποδίδει 400 ίππους και 71 Kgm ροπής, το αλουμινένιο πλαίσιο είναι ό,τι πιο στιβαρό έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η εταιρεία, υπάρχουν διπλά ψαλίδια στους μπροστονούς τροχούς και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω ενώ η τοποθέτηση των μπαταριών μεταξύ των δύο αξόνων εξασφαλίζει κατανομή βάρους στο ιδανικό 50:50.

Το I-Pace είναι μια κομβική κίνηση, Τόσο για την ίδια τη Jaguar που λανσάρει σε μια ακριβή κατηγορία πριν οι Mercedes και Audi λανσάρουν τη δική τους πρόταση, τα EQ C και E-tron αντίστοιχα, αλλά και μια ευρωπαϊκή απάντηση στα επεκτατικά σχέδια της Tesla.

Η αυτοκίνηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλάζει. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατεύθυνση, πώς αλλάζει η εμπειρία της οδήγησης, πού θα οδηγηθούν οι σπορ κατασκευαστές.

Για την ώρα, δείτε το επίσημο video του I-Pace και στη συνέχεια όλη την παρουσίαση που σαφώς δίνει περισσότερες λεπτομέρειες εκ των έσω της εταιρείας.

Photo: Jaguar

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει