Τι είπαν οι πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting

Post date:

Author:

Category:

karting, kart

 

Πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου για την πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting και μετά στο κυρίως ”πιάτο”. Στις Αφίδνες, στο ”Kartodromo”, για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου, με τον 1ο γύρο της χρονιάς να διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείου “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 50 αθλητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους, ή τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ που οδηγούσαν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ταλαντούχους οδηγούς από πολύ μικρές ηλικίες μέχρι έμπειρους οδηγούς σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό περιβάλλον.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στον εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και οι κάμερες ασφαλείας, μια τεχνολογική παροχή για καλύτερη επόπτευση των αγώνων που συναντάται σε κορυφαίους διεθνείς θεσμούς.

πανελλήνιο πρωράθλημα kart

kart αφίδνες

karting

Aυτές ήταν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) – Νικητής 60 Mini A “Κέρδισα τον Τελικό της Mini και είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς ήμουν πρώτος σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στον τελικό, πιστεύω ότι πήγα πάρα πολύ καλά, καθώς ξέφυγα στους τελευταίους γύρους. Όμως ο Στυλιανός Πετρίσης ήταν κοντά μου στους πρώτους γύρους και θέλω να τον συγχαρώ.”

Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) – Νικητής 60 Mini B

“Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στην Κλάση μου και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί στους επόμενους αγώνες. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τον μπαμπά μου.”

Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) – Νικητής Junior

“Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, καθώς οι αντίπαλοί μου βρίσκονταν πολύ κοντά. Προσπάθησα πολύ και νίκησα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.”

Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) – Νικητής Senior

“Ο αγώνας τελείωσε με μία νίκη για εμάς. Είχαμε μεγάλη ταχύτητα και αυτό το δείχνει ο ταχύτερος γύρος σε όλα τα σκέλη και στα χρονομετρημένα. Νομίζω ότι το αξίζαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.”

Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) – Νικητής KZ2 “Ήταν ένα δύσκολο επίτευγμα, όμως τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε τεράστιο πρόβλημα με τα ελαστικά που έβραζαν και έχανα χρόνο, αλλά μπορέσαμε να φτιάξουμε το σασί και να προσαρμοστώ και εγώ, ώστε να καταφέραμε να κερδίσουμε.”

Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team-CRG Road Reb) – Νικητής KZ3

“Ήταν ο πρώτος μας αγώνας στην KZ3. Κάναμε 700 χιλιόμετρα για να έρθουμε, καθώς ήρθαμε από αρκετά μακριά, από την Ξάνθη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πατήσαμε στην συγκεκριμένη πίστα. Πήγαμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα.”

Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) – Νικητής Club “Ήταν μια πολύ δύσκολη αγωνιστική ημέρα, γεμάτη με άγχος. Κάναμε λάθη, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν αρκετός ο χρόνος ώστε να είμαστε σίγουροι και συνεχώς έπρεπε να κάνουμε διάφορες αλλαγές. Τελικά όμως ήταν μια θαυμάσια ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένεια Ντέκα, γιατί δεν είμαστε μόνο μια ομάδα, αλλά μια οικογένεια και τον πατέρα μου, ο οποίος κάθε φορά με στηρίζει και φυσικά, όλους όσοι ήταν δίπλα μου και μου ανέβασαν την ψυχολογία.” 

Info/Photo: OMAE

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει