Ο «μπαμπάς» σας: ο Kimi Räikkönen κάνει τον ταχύτερο γύρο στη F1. Ever

Post date:

Author:

Category:

O Kimi Räikkönen όχι μόνο πήρε την pole position στο Grand Prix της Monza αλλά πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο που έγινε ποτέ στην ιστορία της Formula 1. Κι ίσως αυτό να είναι ακόμα πιο σημαντικό απ΄το πρώτο

Oι tifosi περίμεναν πολύ καιρό για να γιορτάσουν τέτοια στιγμή. Η Ferrari έφτασε στην pole position, στην έδρα της, στο Ιταλικό Grand Prix μετά από μια οκταετή απουσία από την πρώτη θέση. Και μαζί, καταχωρήθηκε στην ιστορία με το γρηγορότερο γύρο που έγινε ποτέ στη F1 καθώς ο οδηγός της, ο 39χρονος Kimi Räikkönen, έγραψε τη δική του σελίδα.

Για τους φίλους της Ferrari, το ότι τα κόκκινα μονοθέσια «κλειδώνουν» την πρώτη γραμμή στο grid για 60ή φορά είναι μια καλή αφορμή για πανηγυρισμούς, έστω κι αν ο Vettel, ο άλλος οδηγός της ομάδας και διεκδικητής του Πρωταθλήματος, δεν έδειχνε και τόσο χαρούμενος που έχασε την pole position από τον team mate του. Όπως και να’ χει, το σημαντικό είναι πως τα άλογα του Μαρανέλο βρίσκονται στην 1η γραμμή της εκκίνησης. Ακούγεται και είναι ωραίο. Σε ιταλικό έδαφος. 

Ο Kimi είναι, λοιπόν, ο άνθρωπος με τον ταχύτερο γύροςστην ιστορία της F1 -ένα ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Juan Pablo Montoya- με μέση ωριαία ταχύτητα 263,588 km/h. Aυτός ήταν ο fucking fast γύρος με χρόνο 1:19.119. Σεβασμός.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει