Κορωνοϊός rules: η Τροχαία επιστρέφει πινακίδες κυκλοφορίας

Post date:

Author:

Category:

Υπό την πίεση του κορωνοϊού, η Ελληνική Αστυνομία επιστρέφει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις

Πινακίδες κυκλοφορίας

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού 


Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιστρέφονται από 17 Μαρτίου 2020 προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. 

Ποιοι εξαιρούνται

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις: 

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών
  • Οδήγηση στην Λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) 
  • Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018)
  • Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων)

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου. 

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία, είναι χρήσιμο να σημειωθεί πως αίρεται προσωρινά το μέτρο του περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος) για το χρονικό διάστημα από 17-03-2020 έως και 30-04-2020.


Κόντρες Βάρκιζα

Info/Photo: astynomia.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει