Το Stratos επιστρέφει. Αλλά μην το πεις ''Lancia''

Post date:

Author:

Category:

Μια νέα συμφωνία υπόσχεται αυτό που φημολογείται από το 2010. Το θρυλικό Stratos επιστρέφει, έστω και χωρίς το λογότυπο της Lancia

Σε έναν ιδανικό automotive κόσμο θα τo θέλαμε έτσι. Με το δικό του, πλήρες ”ονοματεπώνυμο”.

Αλλά όσο η Lancia θα παραμένει με το ένα πόδι στον τάφο (ένα μόλις μοντέλο, το γερασμένο Ypsilon, να πωλείται μόνο εντός Ιταλίας), τόσο αποκτά ενδιαφέρον η είδηση πως  το θρυλικό όνομα ετοιμάζεται να επανέλθει στο προσκήνιο.

- Διαφήμιση-

Δύο επιχειρηματικά μέρη, η Manifattura Automobili Torino (MAT) και η Νew Stratos Gbr, ανακοίνωσαν πως έχουν έρθει σε συμφωνία να παράξουν σε 25 μόλις αντίτυπα το νέο Stratos.

Περισσότερες λεπτομέρειες, για τα δικαιώματα που απέκτησαν από το gruppo, μελλοντικές εκδόσεις ή αναλυτικά specs δεν έχουν ανακοινωθεί πέραν του ότι το νέο Stratos θα αποδίδει ”περισσότερους από 550 ίππους και θα διαθέτει ειδικά σεταρισμένη ανάρτηση ώστε κανένα άλλο supercar να μην μπορεί να το ανταγωνιστεί σε στενούς, επαρχιακούς δρόμους”.

Υπενθυμίζουμε πως το concept του Stratos το είχαμε δει εδώ και οκτώ χρόνια, με σασί και ”σωθικά” από Ferrari F430. Έκτοτε, η ιδέα έπεσε στο κενό αφού τόσο η Ferrari δεν είχε διάθεση να το υποστηρίξει αλλά και ο οίκος Pininfarina δεν ήθελε να εμπλακεί στη σχεδίαση χωρίς τις ευλογίες του Μαρανέλο.

Το video υπενθυμίζει το project του 2010. Ας ελπίσουμε πως, έστω και έτσι, το όνομα Stratos θα επιστρέψει ξανά. Αλλά μην το πεις ”Lancia”.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει