M. Schumacher: Η μυστική θεραπεία στο Παρίσι

Post date:

Author:

Category:

Ο Michael Schumacher εισήχθη σε νοσκοκομείο του Παρισιού προκειμένου να υποβληθεί σε «μυστική θεραπεία». Ίσως φαίνεται πως υπάρχει ακόμη ελπίδα

Schumacher

Η είδηση που μεταφέρθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien αφήνει μερικές αχτίδες αισιοδοξίας για την πορεία του μεγάλου άτυχου της Formula 1


Η άφιξη του Michael Schumacher και της στενής ομάδας που τον συνοδεύει έχει τα χαρακτηριστικά μυστικής επίσκεψης σημαίνοντος πολιτικού προσώπου. Συμβαίνει τώρα στο Παρίσι

Περίπου δέκα άτομα ασφαλείας, ένα μπλε φλοράλ κάλυμμα που καλύπτει εντελώς το πρόσωπο και το σώμα του Schumi και η άμεση κινητοποίηση των λίγων εντός του νοσκοκομείου που γνωρίζουν. Αυτή είναι εν συντομία η περιγραφή της άφιξης του Michael στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής θεράπων ιατρός

Μπροστά από το φορείο ο καθηγητής Philippe Menasche. Είναι επικεφαλής στη Μονάδα Συνεχιζόμενης Παρακολούθησης του Τμήματος Καρδιοαγγειακής Χειρουργικής. Ο Menasche θεωρείται εξαιρετικός καρδιοχειρουργός. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière.

Το 2014, ο καθηγητής πραγματοποίησε εμβρυονική μεταμόσχευση καρδιακών κυττάρων σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια. Έκτοτε, ο Philippe Menasche διενεργεί νέα πειράματα με ενδοφλέβια έγχυση κοκτέιλ θεραπευτικών εκκρίσεων που παρασκευάζονται στο εργαστήριο από πολύ νεαρά καρδιακά κύτταρα τα οποία προέρχονται από ειδικά βλαστοκύτταρα.

Η άμεση κινητοποίηση

Η σκηνή, σύμφωνα με τη γαλλική Le Parisien, διαδραματίζεται εξαιρετικά γρήγορα. Είναι Δευτέρα, 3:40 το μεσημέρι. Νοσοκομείο Georges Pompidou (Paris XV), στο Παρίσι.

Οι περίεργοι απομακρύνονται και το φορείο με τον Michael Schumacher, τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, κατευθύνεται στον προορισμό του. Έφτασε λίγα λεπτά νωρίτερα μέσα σε ένα κίτρινο-μπλε νοσοκομειακό με ελβετικές πινακίδες. Ποιος μπορεί να ξέρει περαιτέρω λεπτομέρειες; Μόνο υποθέσεις.


Μέσα σε αυτό το νοσοκομειακό όχημα έφτασε ο Michael Schumacher στο νοσκομείο Georges Pompidou, στο κέντρο του Παρισιού


Ωστόσο, πηγές της εφημερίδας υποστηρίζουν πως ίσως ο σκοπός της επίσκεψης του Schumacher στο νοσκοκομείο του Παρισιού σχετίζεται με το ερευνητικό πεδίο του καθηγητή. Άραγε, λοιπόν, ο Scumacher νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Georges Pompidou για να επωφεληθεί από αυτήν ακριβώς την προαναφερόμενη έρευνα; Ή για κάποια άλλη θεραπεία; Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες της Le Parisien, ο Γερμανός Πρωταθλητής εισήχθη για εγχύσεις βλαστοκυττάρων.

Ο στόχος είναι να αποκτήσει μία συνολική αντιφλεγμονώδη δράση σε όλο του το σώμα. Η θεραπεία, λέγεται, πως αρχίζει, σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια ο  Schumacher θα αποχωρήσει από την Μονάδα. Πιθανή επιστροφή το σπίτι του, στην Ελβετία. Εκεί όπου συνεχίζεται συστηματικά η πανάκριβη θεραπεία του.

Και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Michael, μπορείς.


Photo: f1.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει