30 Χρόνια Mazda MX-5. Η επετειακή έκδοση

Post date:

Author:

Category:

 

30-anniversary-Mazda MX-5

Η Mazda γιορτάζει τρεις δεκαετίες του αγαπημένου μας  ΜX-5 με αυτή την ειδική έκδοση. Επέτειος σε Racing Orange

Τριάντα ολόκληρα χρόνια είναι πολλά παραμένοντας στην πρώτη γραμμή των roadsters εξελίξεων.

Η Mazda το γιορτάζει με την ειδική επετειακή έκδοση σε μόλις 3.000 αντίτυπα παγκοσμίως, «μοιρασμένα» σε roadster και RF αμαξώματα και σε ένα μόνο χρώμα, το Racing Orange που αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό 787B που είχε κερδίσει το Le Mans.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη με το δίλιτρο κινητήρα σε απόδοση 184 ίππων ενώ συνοδεύεται με λεπτομέρειες όπως τα καθίσματα της Recaro, σφυρήλατοι τροχοί Rays ZE40 RS30, αναβαθμισμένα αμορτισέρ της Bilstein και ανάλογες αισθητικές πινελιές.

Στη Μ. Βρετανία όπου θα εισαχθούν 600 κομμάτια, η τιμή έχει οριστεί στα £28,095  και £29,895, για την έκδοση με κουκούλα και hardtop, αντίστοιχα. Μας αρέσει.

Photo: mazda

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport