Μόλις βγήκε το πακέτο αναβάθμισης για το Mazda MX-5. Τιμές, video

Post date:

Author:

Category:

Και ξέρεις, ε; Παραμένει «ατμοσφαιρικό». Με 224 PS. Από το βρετανικό οίκο βελτιώσεων BBR για το αγαπημένο, νέο Mazda MX-5 (ND). Έχει ενδιαφέρον

Ίσως είναι η κίνηση η σωστή για όσους αναζητούν περισσότερη ισχύ από το άρτι αφιχθέν στην ελληνική αγορά Mazda MX-5. Παρότι το δίλιτρο θα είναι μάλλον σπάνιο θέαμα.

Πάντως, η βρετανική BBR, που ασχολείται χρόνια με την αναβάθμιση των Mazda MX-5, παρουσίασε δύο πακέτα εξέλιξης.

- Διαφήμιση-

Για να μπούμε κατευθείαν στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο απ´ αυτό της ισχύος, η BBR ανακοίνωσε πως το Super 220 «πακέτο» αποδίδει για τη δίλιτρη έκδοση του MX-5 κάποια 224 PS (+ 40 ίπποι σε σχέση με τα εργοστασιακά 184 PS).

Χωρίς τούρμπο. Ναι, «ατμόσφαιρα». Όπως ακριβώς επιμένουν οι τεχνικοί της επίσημης Mazda εν μέσω μιας εποχής όπου τα turbo βασιλεύουν.

Η μέγιστη ισχύς αποδίδεται πολύ «ψηλά», στις 7,800 rpm – συγκριτικά, σε στοκ μορφή το ΜΧ-5 βγάζει τη μέγιστη τιμή στις 7,000 rpm. Σωστά καταλάβατε, θέλει και πάλι στροφάρισμα.

Το kit περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέα εξαγωγή, αναπρογραμματισμό της ECU και ελατήρια βαλβίδων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της BBR.

Η μέγιστη ροπή αναβαθμίζεται στα 220 Nm (κάποια 20 Nm επιπλέον σε σχέση με την εργοστασιακή τιμή) και είναι θετικό πώς εμφανίζει τη μέγιστη τιμή της 500 rpm πιο χαμηλά, στις 4,350 rpm

Mazda-MX-5-bbr-tuning-4drivers.gr-nd

Mazda-MX-5-bbr-tuning-4drivers.gr-bbr 

Mazda-MX-5-bbr-tuning-nd-4drivers.gr

Το συνολικό κόστος της αναβάθμισης του δίλιτρου κινητήρα του MX-5, με την τοποθέτηση στα κεντρικά της BBR, στο Brackley της Αγγλίας, ανέρχεται στα €3.300 (+ΦΠΑ) ενώ μόνο τα εξαρτήματα κοστίζουν €2.235 (με σημερινή ισοτιμία).

Για κάποιον που θέλει κάτι πιο οικονομικό, υπάρχει και μία άλλη πρόταση η οποία λέγεται Super 200 και αποδίδει 204 PS στις 7,300 και κοστίζει €1.650 (χωρίς τοποθέτηση).

Για την έκδοση του Mazda MX-5 με τον 1.5 κινητήρα, η BBR προτείνει την τοποθέτηση υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που ανεβάζει το κόστος στα €6.545. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Info/Photo: BBR

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει