Αυτό είναι το πρώτο ΜΧ-5 που βγήκε ξανά σαν καινούργιο

Post date:

Author:

Category:

First Factory-Restored Mazda MX-5 Miata_4drivers.gr

Η Mazda ανακοίνωσε τη δυνατότητα αναπαλαίωσης σε κατόχους MX-5 πρώτης γενιάς. Αυτό το NA είναι το πρώτο που επωφελήθηκε από τη νέα υπηρεσία και είναι, πραγματικά, σα να βγήκε μόλις από τη γραμμή παραγωγής

Ο Keiji Nishimoto είναι ένας παραγωγός ντομάτας που ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία. Πριν 26 χρόνια αγόρασε από καινούργιο αυτό το Mazda MX-5, σε χρώμα British Racing Green, και μ’ αυτό γύρισε όλη την πατρίδα του παρέα με τη γυναίκα του.

Είχαν περάσει χρόνια απ΄το 1992 και είχε αποφασίσει να του φρεσκάρει. Μόλις διάβασε για το πρόγραμμα της επίσημης Mazda να προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης σε ιδιοκτήτες MX-5 πρώτης γενιάς που ζουν στην Ιαπωνία, δεν δίστασε.

Το εργοστάσιο δέχεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον αλλά το NA του Nishimoto έλαχε να είναι το πρώτο MX-5 που βγήκε ξανά σαν καινούργιο από το εργοστάσιο. 

Στο δεξιοτίμονο, λοιπόν, MX-5 τοποθετήθηκε ένα hard top, ξύλινο τιμόνι της Nardi, μπλοκέ διαφορικό, μπροστινή μπάρα θόλων και, βέβαια, έγινε ολική αποκατάσταση του αυτοκινήτου, σα να πρωτοβγήκε σήμερα από τη γραμμή παραγωγής.

First Factory-Restored Mazda MX-5 Miata_4drivers.gr

First Factory-Restored Mazda MX-5 Miata_4drivers.gr

Ο ιδιοκτήτης του δεν έκρυψε τη χαρά του και, όπως δήλωσε, σκοπεύει να συνεχίσει να οδηγεί το Mazda MX-5 του για άλλα 25 χρόνια. Του το ευχόμαστε

Info/Photo: mazda.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»