Η McLaren λέει στον πειρασμό των SUV. Kαι καλά κάνει

Post date:

Author:

Category:

McLaren suv

 

Τα SUV είναι το πιο επικερδές trend των καιρών μας. Αλλά η Mclaren λέει όχι στον πειρασμό. Επιτέλους, και ένας κατασκευαστής με άποψη για το θέμα

Όπως δήλωσε ο Dan Parry-Williams, επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren, »δεν είμαι ο πρώτος που θα πει πως τα SUV δεν είναι ούτε ιδιαίτερα σπορ, ούτε ιδιαίτερα επωφελή γενικότερα, εκτός αν θέλουμε να γεμίσουμε τους δρόμους με τέτοια».

 

Αντίθετα με την καθολική, σχεδόν, τάση να βλέπουμε όλο και περισσότερα SUV να ξεπετάγονται συνεχώς από τους μαζικούς κατασκευαστές αλλά, ακόμα περισσότερο, σπορ εταιρείες όπως οι Ferrari, Lamborghini, Aston Martin να αποφασίζουν να διασχίσουν το »Ρουβίκωνα» και να να περάσουν στην απέναντι όχθη των SUV, η McLaren δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

 

Μάλιστα, ενώ μέχρι το 2022 έχουν προγραμματιστεί για λανσάρισμα άλλα 12 νέα της μοντέλα, κανένα δεν έχει τη φιλοδοξία να σταθεί απέναντι στο Lamborghini Urus ή το αναμενόμενο »FUV» της Ferrari (είναι ευνόητο τι σημαίνει το αρτικόλεξο).

 

Όποιο νέο McLaren παραχθεί θα ενταχθεί στις τρεις κατηγορίες μοντέλων της εταιρείας, δηλαδή στα Sports Series (βλ. 540 και 570), στα Super Series (βλ. 720S) και στα Ultimate Series (βλ. P1, Senna).

 

Εμείς πιστεύουμε πως είναι μια θαρραλέα κίνηση της McLaren με, ενδεχομένως, οικονομικό κόστος, μια πράξη »αντίστασης» από έναν σπορ κατασκευαστή που επιλέγει να παραμείνει η γκάμα του ακριβώς αυτό. Σπορ. Εσείς τι πιστεύετε;

Photo: McLaren

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»