Με 240 χλμ στο Μονακό, τη Ferrari SF90 και τον Leclerc

Post date:

Author:

Category:

Ο οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Charles Leclerc, ήταν με τη Ferrari SF90 για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας “Le Grand Rendez-vous”. Προκειται για το ριμεϊκ της αντιστοιχης ταινιας του 1976

Charles Leclerc Ferrari SF90

Ερημικό Μονακό, νωρίς το πρωί και ρεζερβέ σκηνικό για το ανανεωμένο «Ραντεβού». Μία μάλλον ιδιαίτερη στιγμή για τον Leclerc και τη συγκλονιστική, κεντρομήχανη SF90


Ο Γάλλος σκηνοθέτης Claude Lelouch γύρισε τη μικρού μήκους ταινία του, “Le Grand Rendez-vous”. Συνέβη αυτές τις μέρες στο Πριγκιπάτο του Μονακό, με την αυγούλα και την ίδια ημερομηνία που θα γινόταν το Grand Prix

Κάμερα, φώτα, πάμε!

Οι κάμερες του Γάλλου σκηνοθέτη συνόδευσαν τη Ferrari SF90 Stradale καθώς ολοκλήρωσε έναν γύρο γεμάτο αδρεναλίνη στην πιο κοσμοπολίτικη πίστα της Formula 1. Στο τιμόνι της ήταν ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητες έως και 240 χλμ/ώρα. Βρισκόταν καθ ‘οδόν προς το μεγάλο ραντεβού του τίτλου της ταινίας.

Το Le Grand Rendez-vous είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ταινίας απ΄τα ’70s που επίσης είχε «γυρίσει» ο Lelouch.

Ο πρίγκιπας Αλεξάνδρος ΙΙ του Μονακό έκανε επίσης μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία. Ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann, οι πρίγκιπες Andrea Casiraghi και ο Pierre Casiraghi με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Beatrice Borromeo, επισκέφθηκαν επίσης το σετ.


Καθώς αυτές τις μέρες γινόταν η προοδευτική άρση του lockdown σε Γαλλία και Μονακό, το γύρισμα είχε και λίγους θεατές. Κάποιοι, μάλλον ενθουσιασμένοι, από τα μπαλκόνια και τους δρόμους. Που εποπτεύονταν, πάντως, προσεκτικά από τις τοπικές αρχές


Η κίνηση διακόπηκε στο Μονακό για να επιτρέψει στην SF90 Stradale να απελευθερώσει την ισχύ της στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Το soundtrack του κινητήρα έσπασε την πρωϊνή σιωπή και ενθουσίασε τους tifosi.

Το πιο σημαντικό από όλα, ωστόσο, ήταν ότι ο βρυχηθμός του υβριδικού V8, που παράγει συνολική ισχύ 1.000 ίππους, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Όπως δήλωσε η επίσημη Ferrari, «αυτό που σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της ταινίας και της κοινωνικής ζωής καθώς προσπαθούμε να βάλουμε την πανδημία πίσω μας μέσα από αμοιβαία υπεύθυνη συμπεριφορά, δέσμευση και αλληλεγγύη».

*Το “Le Grand Rendez-vous” κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου.


Ferrari SF90 Stradale πλαγιολίσθηση

Photo: ferrari.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει