Με τετρακίνητα Nissan Qashqai η ΕΛ.ΑΣ.

Post date:

Author:

Category:

Αν δείτε κάποια μπλε-άσπρα Nissan Qashqai να κυκλοφορούν, είναι η νέα παρτίδα των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι και τετρακίνητα, λέει

Ελληνική Αστυνομία Nissan

Παραταγμένα και ετοιμοπόλεμα. Τα 120 Nissan Qashqai που παρέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. βγαίνουν για περιπολίες και ανάληψη καθηκόντων στους ελληνικούς δρόμους


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από την επίσημη εισαγωγική, σε «άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 120 περιπολικά οχήματα προχώρησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»

Η σχετική σύμβαση πήρε προ μηνών τις σχετικές υπογραφές και «η προμήθεια των Nissan Qashqai προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής». 

Τα συγκεκριμένα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι 4Χ4 και εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.7 diesel, ισχύος 150PS.

Επιπλέον, έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα από τη Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το δύσκολο και απαιτητικό επιχειρησιακό έργο της ΕΛ.ΑΣ. 

Η συγκεκριμένη αγορά των περιπολικών Qashqai συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από εθνικούς πόρους.

Να θυμήσουμε ότι προ εξαετίας είχε υπάρξει και αντίστοιχη σύμβαση με την οποία προμηθεύτηκε το Λιμενικό Σώμα αυτοκίνητα περιπολίας σε συνεργασία με τη Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Επίσης Qashqai, επίσης τετρακίνητα diesel. Το βίντεο ήταν απ΄την τότε τελετή παράδοσης.


Ο δρόμος για το πιο ευπώλητο SUV της αγοράς

Μοιάζει σαν να περίμενε ο μέσος Ευρωπαίος καταναλωτής καιρό αυτό το C-SUV. Το Qashqai ξεκίνησε την πορεία του πριν από μία δεκαετία, και πλέον, ως το απόλυτο αντίδοτο στα «Golf» της εποχής. Εκ του αποτελέσματος, η ιδέα έμοιαζε ώριμη πριν καν το τελικό δημιούργημα περάσει απ’ τη γραμμή παραγωγής.

Δεν δυσκολεύτηκε να γίνει το πιο επιτυχημένο crossover στην Ευρώπη αλλά και μοντέλο γενικά στην 86χρονη ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας.


Την εποχή που η Nissan δεν είχε πλέον στη φαρέτρα της Almera και Primera, τα πόνταρε όλα σε ένα compact όχημα «τα πάντα όλα» και χτύπησε φλέβα χρυσού


Σύμφωνοι, η Nissan έβγαλε τότε και το GT-R. Όμως, εδώ μιλάμε για το βούτυρο στο ψωμί των πωλήσεων, αυτό που ο κόσμος αγοράζει ως καθημερινό και όχι μια ακριβή, εξωτική κατασκευή.

Το Qashqai ήταν όχημα που είχε ανάστημα μικρομεσαίου και συνδύαζε στοιχεία από SUV και MPV. Ήρθε ως απάντηση στα κλασικά hatchback στην κατηγορία C.  

Εν πολλοίς, μάλιστα, αποτέλεσε μάλιστα μία κατηγορία από μόνο του – την ταχύτερα αναπτυσσόμενη των compact crossover. Και παρότι πλέον υπάρχουν περισσότεροι από 25 ανταγωνιστές, συνεχίζει να κατέχει τόσα χρόνια μερίδιο μεγαλύτερο του 10%. Άξιο best seller. Τώρα και στο κλασικό μπλε-άσπρο.

Nissan Qashqai ΕΛ. ΑΣ.

Info/Photo: nissan.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει