Mercedes-Benz GLB. Ήρθε Ελλάδα από 1.3 lt

Post date:

Author:

Category:

H Mercedes-Benz GLB, το νέο, πολλά υποσχόμενο SUV της εταιρείας, μόλις έφτασε στις εκθέσεις με τιμές και διαθέσιμους κινητήρες

Mercedes GLB

Μεγάλο μεταξόνιο 2,83 m, μέχρι και επτά θέσεις, κινητήρες από μόλις 1,3 lt και απόδοση 163 PS. Η νέα Mercedes-Benz GLB φαίνεται να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στοίχημα στη μάχη των premium SUV


Καθαρές γραμμές, τετράγωνη φόρμα και επιλεκτικές καμπύλες είναι το σχεδιαστικό φορμάτ της νέας Mercedes-Benz GLB που μόλις ήρθε στην ελληνική αγορά. Συνολικά, είναι διαθέσιμη με πέντε κινητήρες. Δύο βενζινοκίνητους και τρείς πετρελαιοκίνητους

Όλες οι εκδόσεις της Mercedes-Benz GLB είναι εξοπλισμένες με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη 7 ή 8 σχέσεων. Είναι ένα στοιχείο που ταιριάζει όλο και πιο πολύ στο προφίλ χρήσης αυτών των αυτοκινήτων.

Εκδόσεις και τιμές

Η εισαγωγική έκδοση είναι η GLB 200 Auto. Όλοι μπερδευόμαστε με τη νέα ονοματολογία, είναι αλήθεια. Κάτω από το καπό, λοιπόν, της Mercedes-Benz GLB βρίσκεται ένας κινητήρας 1,3 lt με απόδοση 163 ίππων. Η τιμή που έδωσε η Mercedes-Benz Hellas για την έκδοση αυτή είναι €37,829.

«Ανεβαίνοντας» υπάρχει η GLB 250 που διαθέτει τετρακίνηση 4MATIC και 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 224 PS. Η τιμή της είναι €52,358.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα η Mercedes-Benz GLB ήρθε με τρεις ντίζελ. Όλοι είναι δίλιτροι κινητήρες. Η απόδοση είναι στα 115, 150 και 190 PS για τις αντίστοιχες εκδόσεις GLB 180 d, 200 d και 220 d. Οι δύο τελευταίες είναι εφοδιασμένες με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Με την ευκαιρία,, να σημειωθεί πως υπάρχει δυνατότητα επιλογής προφίλ κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων. Συγκεκριμένα, το σύστημα 4MATIC μπορεί να κατανέμει σε 80% εμπρός και 20% πίσω στο στάνταρ πρόγραμμα. Ή και σε αναλογία 70%-30% στο Sport και 50%-50% για εκτός δρόμου χρήση.

Όπως συνηθίζει εδώ και χρόνια η Mercedes-Benz, εφοδιάζει και ένα πακέτο Offroad. Το ονομάζει Technic Offroad. Ενδιαφέρον ακούγεται ο φωτισμός για να βλέπεις καλύτερα τα εμπόδια μπροστά σου.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα έχει τιμή εκκίνησης τα €42.410 και φτάνει τα €55.932 για την GLB 220 d 4MATIC Auto. Η ενδιάμεση GLB 200 d Auto των 150 ίππων κοστίζει €44.649.

Χώροι και συνδεσιμότητες

Η διαφοροποίηση της Mercedes-Benz GLB είναι στη δυνατότητα για 3η σειρά καθισμάτων. Η εταιρεία ανακοινώνει πως η χρήση τους μπορεί να γίνει για επιβάτες με ύψος μέχρι 1,68 cm. Η σειρά αυτή καθισμάτων αναδιπλώνεται στο πάτωμα, όταν δεν είναι απαραίτητη.

Τη βάση της χωρητικότητας παρέχει το μεγάλο μεταξόνιο των 2,83 m. Να σημειωθεί πως η Mercedes GLB είναι ελάχιστα μικρότερη από την εντυπωσιακή Mercedes-Benz GLC. Μόλις τέσσερα εκατοστά.

Όλα τα συστήματα συνδεσιμοτήτων της εταιρείας είναι εδώ, όπως και το σύστημα φωνητικών εντολών Hey Mercedes, ενώ συναντούμε τη λογική με τις δύο μεγάλες οθόνες που έχουμε γνωρίσει και στην υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη στις εκθέσεις της Mercedes-Benz.


Info / Photo: Mercedes / ismailos.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»