Mercedes S-Class. Μια ναυαρχίδα τεχνολογίας στον Ελληνικό Κόσμο

Post date:

Author:

Category:

Mercedes S-Class 2017

 

Πριν λίγες μέρες έγινε η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Mercedes S-Class, σε συνδυασμό με την E-Class Cabriolet στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία ενός αυτοκινήτου που επί δεκαετίες ορίζει τον τεχνολογικό πήχη

#Εμπορική επιτυχία: Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz ήταν και το 2016 το πολυτελές saloon με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Από το 2013, οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν υπερβεί τις 300.000 μονάδες.

 

#Εξωτερική σχεδίαση: Το κύρος και η τεχνολογική πρωτοπορία αποκτούν ακόμη περισσότερη απτή αξία. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με μάσκα ψυγείου νέας σχεδίασης. Σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED, η S-Class αποκτά τρία επιβλητικά φωτιστικά σώματα που χαρακτηρίζουν την αποκλειστική σχεδίασή της.

 

Ιστορία τεχνολογικού case study σε συνδυασμό με κύρος και απόλυτη άνεση. Η S-Class συνεχίζει να είναι μια κινητή πλατφόρμα ως προς το που οδεύει η αυτοκίνηση

#Σχεδιασμός χειριστηρίων και ενδείξεων: Οι δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης, με διαγώνιο 12,3 ιντσών η καθεμία και ενιαία κρυστάλλινη επιφάνεια, διαμορφώνουν το κόκπιτ ευρείας οθόνης. Η νέα S-Class διαθέτει πλήκτρα αφής Touch Control στο νέας σχεδίασης τιμόνι. Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ο χειρισμός του DISTRONIC και του cruise control από χειριστήρια στο τιμόνι. Ο χειρισμός του συστήματος infotainment είναι εφικτός με το touchpad, με το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα και με το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, το οποίο πλέον υπακούει σε περισσότερες από 450 εντολές.

 

#Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης: Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – ACTIVE STEERING ASSIST-προσφέρουν στον οδηγό ακόμα πιο άνετη υποβοήθηση για τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό με βάση τη διαδρομή και προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για περισσότερη άνεση.

 

#Φώτα: Οι προβολείς MULTIBEAM LED επιτρέπουν ταχύτατη και απολύτως ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας. Ο φωτισμός μεγάλης σκάλας ULTRA RANGE παράγει τη μέγιστη νομικά επιτρεπόμενη ένταση φωτισμού.

 

#Ανάρτηση: Η ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL με ROAD SURFACE SCAN αναγνωρίζει εκ των προτέρων ανωμαλίες του οδοστρώματος και τις αποσβένει. Η λειτουργία κλίσης σε στροφές είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης που διατίθεται για πρώτη φορά στην S-Class.

 

#Τεχνολογία κινητήρων: Με τη νέα S-Class κάνει το ντεμπούτο της και μια ολοκαίνουρια σειρά κινητήρων υψηλής απόδοσης, αποτελούμενη από νέους εξακύλινδρους εν σειρά πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, καθώς και έναν κινητήρα V8 biturbo με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Συγχρόνως, παγκόσμια πρεμιέρα κάνουν και επαναστατικές τεχνολογίες, όπως η ενσωματωμένη μίζα-δυναμό 48 volt και ο πρόσθετος ηλεκτρικός συμπιεστής.

 

#ECO Assist: Η S-Class προσφέρει ευφυή εξοικονόμηση καυσίμου χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης, σήματα κυκλοφορίας και πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Ο οδηγός λαμβάνει εγκαίρως ειδοποιήσεις για ιδιαίτερα αποδοτικό και άνετο τρόπο οδήγησης. Το ρολάρισμα μέχρι την ακινητοποίηση και η επιβράδυνση βελτιστοποιούνται ως προς την κατανάλωση ενέργειας μέσω «ελεύθερης κύλισης» με απενεργοποιημένο κινητήρα ή με ανάκτηση ενέργειας.

 

#Ευεξία: Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING (διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο 2017) δικτυώνει διάφορα συστήματα ανέσεων του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στον πελάτη να επιλέγει εξατομικευμένες ρυθμίσεις ευεξίας, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες του. Ο διευρυμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός αναδεικνύει τον εσωτερικό χώρο σε έργο τέχνης, συνθέτοντας διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

 

#Infotainment: Η φόρτιση κινητών τηλεφώνων μπορεί να γίνεται ασύρματα και χωρίς βάση στήριξης ήδη από το βασικό εξοπλισμό. Οι μπροστινοί και οι πίσω επιβάτες έχουν πλέον περισσότερες επιλογές για την ανταλλαγή μηνυμάτων: λήψη, αποστολή, προώθηση και χρήση Voice To Text για την υπαγόρευση μηνυμάτων κειμένου. Με τη νέα υπηρεσία προσωπικού συμβούλου, οι πελάτες του Mercedes me μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Info/Photo: Mercedes

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει