Αυτά είναι τα specs και οι τιμές της Mercedes X-Class

Post date:

Author:

Category:

Mercedes X-Class

Η νέα X-Class είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από 35.028€ (συμπερ. ΦΠΑ & ΕTΤ) και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την πρώτη σειρά οχημάτων που αναμένονται στην Ελλάδα το Νοέμβριο

Η νέα X-Class της Mercedes-Benz συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός pickup με τα κλασικά πλεονεκτήματα μίας Mercedes-Benz: τη στιβαρή κατασκευή με τη  μοντέρνα σχεδίαση, εντυπωσιακές δυνατότητες off-road με μία άκρως δυναμική οδήγηση και ασφάλεια, την υπερσύγχρονη λειτουργικότητα με την κομψή άνεση.

 Το νέο pickup υψηλών επιδόσεων διαθέτει άνετη ανάρτηση με πλαίσιο τύπου σκάλας, πίσω συμπαγή άξονα πολλαπλών συνδέσμων, μπροστινή ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών με σπειροειδή ελατήρια και στους δύο άξονες.

Έρχεται να μπει δυναμικά σε αυτή την κατηγορία με τρεις διαφορετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού, διάφορες εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, πλούσια ποικιλία υλικών και χρωμάτων και εκτενή γκάμα αξεσουάρ της Mercedes-Benz, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης. Έτσι, η X-Class μπορεί να ικανοποιεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: από ένα στιβαρό pickup παντός εδάφους μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης. 

Το επίσημο λανσάρισμά της στην Ελλάδα θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου, με παρουσία του αυτοκινήτου σε όλες τις εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz ανά την Ελλάδα.

Από σήμερα έχουν όλοι τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz προκειμένου να επιλέξουν, να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν την ιδανική X-Class, προσαρμοσμένη στις δικές τους προτιμήσεις.

Mercedes X-Class

 Η X-Class αναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς των pickups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους pickup οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των pickups ιδιωτικής χρήσης. Δεν θεωρούνται πλέον μόνο ως «άλογα εργασίας».

Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που αντιλήφθηκε αυτές τις αλλαγές και σχεδίασε το πρώτο pickup που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την πολύ-λειτουργικότητά του.

 Τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για διαφορετικές επαγγελματικές απαιτήσεις και τρόπους ζωής

Το pickup με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής: 

  • Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.
  • Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.
  • Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας. Ως αντισυμβατικό lifestyle όχημα, είναι κατάλληλο τόσο για το αστικό περιβάλλον όσο και για δραστηριότητες αθλητικές ή ελεύθερου χρόνου, πέρα από τα συνηθισμένα.
  • Η X-Class μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους 1,1 τόνων. Υπεραρκετό για τη μεταφορά 17 γεμάτων βαρελιών 50 λίτρων στο χώρο φόρτωσης, για παράδειγμα. Έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, ενώ μπορεί επίσης να ρυμουλκεί τρέιλερ μεταφοράς αλόγων ή σκάφος οκτώ μέτρων.
  • Η κορυφαία έκδοση POWER αντίστοιχα διαθέτει προφυλακτήρα βαμμένο στο χρώμα του οχήματος και περιλαμβάνει χρωμιωμένη προστατευτική ποδιά. Υπάρχουν εννέα όμορφα χρώματα βαφής και μεγάλη ποικιλία αποκλειστικών ζαντών 17, 18 ή 19 ιντσών, για να επιλέξει κανείς, ανεξαρτήτως έκδοσης.
  • Λιτή σχεδίαση για το πίσω τμήμα με προφυλακτήρα και ενσωματωμένο σκαλοπάτι στο βασικό εξοπλισμό.
  • Ο πίσω προφυλακτήρας επίσης διαφέρει ανάλογα με την επιλεγμένη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού: είναι μαύρος για την έκδοση PURE και στο χρώμα του οχήματος για την έκδοση PROGRESSIVE. Η έκδοση POWER διαθέτει προφυλακτήρα χρωμίου για ιδιαίτερα πολυτελή εμφάνιση. Για βολική πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, ο προφυλακτήρας διαθέτει ενσωματωμένο σκαλοπάτι.
  • Εάν δεν επαρκεί η πόρτα με γωνία ανοίγματος 90 μοιρών του βασικού εξοπλισμού, η X-Class μπορεί να κατασκευαστεί προαιρετικά και χωρίς πίσω προφυλακτήρα, οπότε η πίσω πόρτα ανοίγει μέχρι 180 μοίρες. 
  • Η επιφάνεια φόρτωσης είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε μία ευρωπαλέτα να χωράει ανάμεσα στους δύο θόλους τροχών. Η X-Class είναι το μοναδικό μεσαίου μεγέθους pickup που περιλαμβάνει φωτισμό του χώρου φόρτωσης στο βασικό εξοπλισμό. Το τρίτο φως φρένων διαθέτει λαμπτήρες LED, οι οποίοι φωτίζουν ολόκληρη την επιφάνεια φόρτωσης. Μία πρίζα 12 V στο χώρο φόρτωσης για πρόσθετες συσκευές, όπως συμπιεστές, είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Info/Photo:: mercedes.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει