Δηλαδή, τι σχέση έχουν οι πιλότοι της Formula 1 με το NBA;

Post date:

Author:

Category:

Για πρώτη φορά, σήμερα, 24 Οκτωβρίου, οι πιλότοι θα βγουν από το κόκπιτ των μονοθεσίων και θα μπουν στο παρκέ 

Δεν ξέρω πόσο fun εμπεριέχει αυτό αλλά για να οργανώνεται πανηγυρικά φαίνεται πως θα έχει για πολλούς


Είναι ομολογουμένως μία καλή συγκυρία

Αφενός, γιορτάζεται η 75η επετειακή σεζόν του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ και, αφετέρου, η επιστροφή του θεσμού της F1 ξανά στην Αμερική, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού.
Ως γνωστόν, στο πανέμορφο «γήπεδο», στην πίστα του Οστιν, στο Τέξας, για το ομώνυμο Γκραν Πρι.

Εκεί, δηλαδή, που ο Hamilton το θεωρεί «σπίτι του», κατά τη γνωστή μπασκετική ατάκα των γηπεδούχων.
Και πώς να μην το βλέπει έτσι ο βρετανός, αφού έχει κερδίσει πέντε φορές από τις οκτώ συνολικά που έχει γίνει το Grand Prix στο Οστιν.

Για να επανέλθω στο θέμα, δικαιολογημένα για τους αμερικανούς μετρούν οι παραπάνω συμβολισμοί. Το κοινό και των δύο σπορ μετράει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια αφοσιωμένων θεατών ενώ υπάρχουν και τα social για να γίνει και το επικοινωνιακό νταβαντούρι


BMW M3 E46 silver used

Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, οι δύο πλευρές;

Αφενός να βαφτούν τα μονοθέσια στα χρώματα των τριάντα ομάδων του NBA και αφετέρου να στείλουν τους οδηγούς της F1 στη γραμμή των βολών.

Για αυτό το σκοπό έχει στηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ μέσα σε ένα χώρο του Circuit of the Americas και οι οδηγοί θα το παλέψουν – αυτή τη φορά στο ποιος θα πετύχει τις περισσότερες εύστοχες προσπάθειες από τις δέκα συνολικά, από τη γραμμή του φάουλ.

Στο παρεάκι θα βρίσκονται και θρύλοι του NBA (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ονόματα και διευθύνσεις) που θα δώσουν συμβουλές στους οδηγούς για την τεχνική στις βολές.

Ανάποδα φάλτσα, σπάσιμο καρπού, το κορμί σε ελαφρά κλίση και τα σχετικά βασικά που ξέρει και ο τελευταίος πιστός εγχώριας παιδικής χαράς.

Πάντως ήδη κυκλοφόρησε η φωτογραφία με τον CEO του θεσμού, τον Stefano Domenicali να επιχειρεί hook shot στο παρασκήνιο του event

Είναι λίγα τα λεφτά

Πέρα από το τζερτζελέ, τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα επιδοκιμασίας που θα πέσουν κάθε φορά που (ίσως) μπουν μερικά εύστοχα σουτάκια, υπάρχει και ένα ουσιαστικό καλό.

Θα δoθούν, λέει, και $20.000 σε φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλογής του νικητή.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά για όλο αυτό το πληθωριστικό σύμπαν του NBA και της F1, με τα συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα είκοσι χιλιάδες δωράκι μού ακούγονται, αναλογικά, λιγότερα και από το δίλεπτο της χήρας στην παραβολή του Ιησού. Τουλάχιστον εκείνης ήταν από το υστέρημά της

Για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν το βράδυ της Κυριακής στον καναπέ τους, ο αγώνας θα μεταδοθεί από το αμερικανικό ABC, με την ελληνική μετάδοση να ξεκινά στις 22:00 από την ΕΡΤ 2.


Photo: nba.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει