Νέα BMW Σειρά 4. Τώρα γίνεται η πρεμιέρα

Post date:

Author:

Category:

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η νέα BMW Σειρά 4 κάνει την επίσημη εμφάνισή της. Ίσως το πιο εκκεντρικό σχεδιαστικά μοντέλο των τελευταίων ετών είναι εδώ. Οι φωτό, τα specs

BMW 4 Series 2021

Αυτές είναι οι τελικές εικόνες απ’ τη νέα BMW Σειρά 4. Οι επιρροές είναι ήδη γνωστές απ΄το BMW Concept 4 και αναμένονται οι πρώτες εντυπώσεις για ένα μοντέλο που παραδοσιακά ανέκαθεν είχε το δικό του, πιστό κοινό


Λίγες φορές το σχεδιαστικό τείνει να έχει τόση επίδραση στην αρχική υποδοχή ενός νέου μοντέλου. Μεγαλύτερη κι απ΄τα ίδια τα χαρακτηριστικά του. Όμως, αυτή είναι η σχεδιαστική γλώσσα που επέλεξε στρατηγικά η BMW για να χαράξει τη δική της παρουσία. Ειδικά σε μια κατηγορία όπου, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια, είχε τα σκήπτρα των προτιμήσεων

Η μεγάλη γρίλια είναι γεγονός – όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενη μετά απ’ όλο το σχετικό «θόρυβο» που προκλήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες πριν γίνει η μεγάλη, σημερινή πρεμιέρα.

Η νέα BMW Σειρά 4, όπως εμφανίζεται στις φωτό, είναι στο βασικό αμάξωμα που εκπροσωπεί την 4άρα.

Αναμένεται η Cabriolet αλλά και η 4άθυρη Gran Coupé, για να έχουμε μία συνολική παρουσία. Και, φυσικά, η κορυφαία έκδοση με το λογότυπο του M division.Εσωτερικό: οδηγοκεντρικό cockpit , δύο ατομικά πίσω καθίσματα. 

Απέριττες επιφάνειες, υλικά υψηλής ποιότητας και η οδηγοκεντρική διάταξη του cockpit διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον με μοναδική αισθητική υψηλών επιδόσεων για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé.

Σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι διατίθενται στάνταρ. Μαζί με την ασορτί σχεδίαση του πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργεί ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες. Το στάνταρ ακουστικό κρύσταλλο του παρμπρίζ βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις. 


Ο πίνακας οργάνων και το Control Display της νέας BMW Σειράς 4 Coupé συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων. Ο διακόπτης start/stop βρίσκεται τώρα σε ένα πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα


Το διαφημιστικό έντυπο και το χρωματολόγιο

Επίσης, ήδη αυτές τις μέρες, είχε διαρρεύσει και το διαφημιστικό έντυπο με το χαρακτηριστικό τίτλο ”An icon in a sea of ordinary” (σε πρόχειρη μετάφραση, «ένα σύμβολο σε μια θάλασσα τυποποίησης»).

Είναι σαφές πως η νέα BMW Σειρά 4 στοχεύει σ’ αυτήν ακριβώς της διαφορετικότητα ως στοιχείο που θα την ξεχωρίζει από πιο «συνηθισμένες» σχεδιαστικές επιρροές.

Αυτές είναι μερικές σκαναρισμένες εικόνες απ’ το διαφημιστικό φυλλάδιο μαζί με το χρωματολόγιο στο οποίο διατίθεται η νέα 4άρα.


Ποιος είναι ο στόχος της BMW 4 Series

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «ο στόχος εξέλιξης για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ήταν να επαναπροσδιορίσει την ουσία της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Η ανανεωμένη BMW Σειρά 4 Coupé αναδεικνύει τις δυναμικές αρετές της φιλοσοφίας του αυτοκινήτου»


Όταν λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο του 2020, η BMW M440i xDrive Coupé – με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1 – 6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 155 g/km) – θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Αρχικά, θα πλαισιωθεί από δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα diesel


«Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δύο εξακύλινδροι εν σειρά  κινητήρες diesel θα προστεθούν στη γκάμα το Μάρτιο του 2021, και ο ισχυρότερος από τους δύο θα τοποθετηθεί σε ένα ακόμα μοντέλο BMW M. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing».

BMW Βράγχια 4 Series Coupe

Photo: bmw.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει