Νέας γενιάς αυτόνομο ταξί από θυγατρική της Google

Post date:

Author:

Category:

Eνα όχημα που μπορεί να βλέπει τι υπάρχει σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων μακριά του αλλά και στα τυφλά σημεία των δρόμων, είναι έτοιμος να βγάλει στην κυκλοφορία ο γίγαντας του Internet

Αυτόνομο ταξί Waymo

Περάστε. Δεν είναι κανείς μέσα. Το αυτόνομο ταξί της Waymo θέλει να αλλάξει τα δεδομένα


Πριν από λίγα χρόνια οι ιδιοκτήτες της Google αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία, την Alphabet, η οποία θα λειτουργούσε ως μητρική εταιρεία τόσο της Google όσο και των δεκάδων άλλων εταιρειών που ο γίγαντας των ιντερνετικών υπηρεσιών έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η Waymo, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων, έχοντας παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια ορισμένα πρωτότυπα μοντέλα.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, η Waymo δημιούργησε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο το οποίο ενσωματώνει μια σειρά από προηγμένα συστήματα που του επιτρέπουν να βλέπει τι υπάρχει σε τυφλά σημεία των δρόμων ή πιθανούς κινδύνους σε αποστάσεις εκατοντάδων μέτρων.


Με τα συστήματα αυτά το όχημα μπορεί να εντοπίζει ένα πεζό που πηγαίνει στο αυτοκίνητο του και ανοίγει την πόρτα, ενέργεια που συμβαίνει 300 μέτρα μακριά


Το όχημα μπορεί επίσης να εντοπίζει ένα οδηγό ποδηλάτου ή μηχανής που κάνει με ταχύτητα ελιγμούς μέσα στην κίνηση, σε μια μέρα περιορισμένης ορατότητας λόγω καιρικών συνθηκών. Ακόμη, να εντοπίζει κάποιο ζώο που πετάγεται ξαφνικά στον δρόμο και να δρα αναλόγως.

Διαθέτει επίσης στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του, καθώς και στις δύο πλευρές του, αισθητήρες και ραντάρ που χαρτογραφούν συνεχώς το περιβάλλον στο οποίο κινείται με τρισδιάστατες εικόνες. Στην οροφή του οχήματος υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής πανοραμικών λήψεων 360 μοιρών για να έχει λεπτομερή και ολοκληρωμένη εικόνα από το σημείο που βρίσκεται.

Όλα αυτά τα συστήματα του επιτρέπουν να βλέπει τι υπάρχει και τι συμβαίνει στον δρόμο στον οποίο κινείται σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Με την περιφερειακή του όραση, μπορεί να βλέπει τι υπάρχει πίσω από ένα παρκαρισμένο όχημα που του κρύβει τη θέα, αν έρχεται κάποιο άλλο όχημα κ.λπ.

Για το συγκεκριμένο αυτόνομο όχημα η Waymo συνεργάστηκε με την Jaguar, η οποία προσέφερε τεχνογνωσία από το I-Pace, ένα ηλεκτρικό SUV που έχει δημιουργήσει.

Η Waymo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο της αυτόνομο όχημα στην υπηρεσία αυτόνομων ταξί που έχει δημιουργήσει. Εχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς ατόμων με οχήματα που δεν διαθέτουν οδηγό σε μια προκαθορισμένη περιοχή στα προάστια του Φίνιξ, στην Αριζόνα.


Taxi driver Ντε Νίρο

Πηγή: Protagon.gr / Photo: waymo.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει