Νέο Subaru WRX. Η επίσημη φωτό του θρύλου και το STI

Post date:

Author:

Category:

Για πρώτη φορά εμφανίζεται επισήμως η τελική -έστω και ως περίγραμμα- φωτό του νέου Subaru WRX που αναμένεται σύντομα. Οι επιρροές από τα ράλι είναι πάλι εδώ

Subaru WRX νέο 2022

«Το νέο Subaru WRX θα είναι εδώ τόσο γρήγορα που θα σας πάρει την ανάσα», λέει ο επίσημος ιστότοπος της εταιρείας. Η συνταγή παραμένει γνωστή: τετρακίνητο, τούρμπο και επιθετικό αμάξωμα


Η φωτό είναι σκόπιμα υποφωτισμένη. Ηλιοβασίλεμα με το νέο Subaru WRX (2022) σε πρώτο πλάνο

Το περίγραμμα αφήνει να φανεί ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός-σήμα κατατεθέν των Impreza και WRX, όπως και το σχετικά χαμηλό ύψος οροφής.

Επίσης από κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται πως διατηρούνται οι τετραπλές απολήξεις.

ERIC TINGWALLCAR AND DRIVER

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας περιγράφονται και οι βασικές πληροφορίες για την παγκόσμια πρεμιέρα που θα μπορείτε να δείτε live μέσω της πλατφόρμας της Subaru.

Όπως αναφέρεται στην αρχική σελίδα, «ο θρύλος μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατός» και θα είναι «ισχυρός, ευέλικτος και ολικά ανασχεδιασμένος». Χωρίς περισσότερες επίσημες πληροφορίες για την ώρα.

Αυτό που πάντως γνωρίζουμε είναι πως πιθανότατα θα έχει κάτω από το καπό τον υπερτροφοδοτούμενο, επίπεδο κινητήρα των 2,4 λίτρων (FA24) απόδοσης τουλάχιστον 260 ίππων. Πρόκειται για το μοτέρ που βρίσκεται στο Ascent, στο SUV της εταιρείας


Subaru Impreza WRX

Η σκυτάλη ενός θρυλικού ονόματος

Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως θα επακολουθήσει και η έκδοση STI.

Μία ισχύς της τάξης των 400 ίππων είναι μέσα στους στόχους χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται πώς θα καταφέρει ο τούρμπο flat-4 να ενσωματωθεί σε αυστηρές εκπομπές ρύπων.

Το «σκαλοπάτι» εισόδου στις αυστηρές ευρωπαϊκές νόρμες παραμένει δύσκολο, κυρίως για κάποιες ιαπωνικές εταιρείες (τύπου Subaru, Mitsubishi, Suzuki) που δεν έχουν μία ευρεία γκάμα μοντέλων που να μπορεί να συμφηφίζει τις αυξημένες εκπομπές. Κάτι που, για παράδειγμα, έχει τη δυνατότητα η Toyota

Tο νέο Subaru WRX θεωρητικά αναμένεται στις αρχές του 2022 με μία τιμή που τα αμερικανικά Μέσα εκτιμούν περί τα $30,000.


Subaru WRX STi

Photo: subaru.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει