Το νέο κλειδί του Nissan GT-R είναι «έξυπνο»

Post date:

Author:

Category:

Nissan-GT-R-new-key-4drivers.gr

 Αργεί ακόμα το επόμενο GT-R αλλά προς το παρόν αυτό είναι το νέο κλειδί. Που δεν είναι ένα απλό κλειδί. Και αυτές είναι οι λειτουργίες του αλλά και οι πληροφορίες για την εμφάνιση του νέου μοντέλου

Το καινούργιο hi-tech, «έξυπνο» κλειδί που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες, έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το να ξεκλειδώνει ή να κλειδώνει  τις πόρτες.

Μέσα στο απλό και γνώριμο οβάλ περίβλημα υπάρχει μια οθόνη αφής η οποία επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα σε διάφορες επιλογές.

Η βασική προβολή δείχνει στους ιδιοκτήτες εάν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος.

Επίσης, είναι δυνατόν να θέσει σε εκκίνηση ή να σταματήσει τον κινητήρα ενώ πριν καν φύγει ο ιδιοκτήτης με το αυτοκίνητο, μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία της καμπίνας.

Nissan-GT-R-new-key-4drivers.gr

 

Nissan-GT-R-new-key-4drivers.gr

 Επιπρόσθετα, εμφανίζονται και άλλες πληροφορίες που ο σύγχρονος ιδιοκτήτης ενός Nissan GT-R ίσως βρει χρήσιμες. Για παράδειγμα, μπορεί να ελέγξει το υπολειπόμενο καύσιμο το οποίο υπάρχει στο ρεζερβουάρ, τη στάθμη λαδιού καθώς επίσης και το επόμενο προγραμματιζόμενο service

Ο σχεδιαστής της Nissan, Alfonso Albaisaυπόσχεται ότι το επόμενο GT-R θα είναι το «ταχύτερο σούπερ σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο».

Ωστόσο, παραδέχεται ότι οι μηχανικοί δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τον κινητήρα ή την πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νέο μοντέλο.

Λέγεται πως η Nissan εξελίσσει ένα υβριδικό σύστημα για το νέο αυτοκίνητο. Το επόμενης γενιάς GT-R εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί περί το 2025, αρκετός καιρός από σήμερα, ο οποίος δίνει στους μηχανικούς της Nissan το περιθώριο να αποφασίσουν ποια ακριβώς τεχνολογία θα υιοθετήσει το σπορ αυτοκίνητό τους.​

Photo: Nissan

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει