Ο κορωνοϊός χτυπά το GP της Αυστραλίας. Σειρά έχει η σεζόν;

Post date:

Author:

Category:

Το GP Αυστραλίας, ο πρώτος γύρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, κινδυνεύει να ακυρωθεί. Και μαζί όλη η φετινή διοργάνωση που φαίνεται να κινείται στο βασίλειο του κορωνοϊού

Grand Prix Αυστραλίας 2020

Η ομάδα της McLaren ήδη δήλωσε την αποχώρησή της από τον 1ο γύρο της φετινής F1, το GP Αυστραλίας. Είναι αυτή η σεζόν που σταματήσει πριν καν ξεκινήσει;


Όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα, ένα από τα μέλη της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Η McLaren εξέδωσε δήλωση σήμερα, στη Μελβούρνη, δηλώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη με την πρόθεση να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται. Συμπεριλαμβανομένων των φίλων του σπορ αλλά και ολόκληρου του paddock της F1

Το μέλος της ομάδας ήταν ένα από τα πέντε που είχαν δοκιμαστεί για κορωνοϊό, την Τετάρτη. Είναι οι πρώτοι που έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν τον ιό.

Η δήλωση της McLaren

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η McLaren Racing επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα στη Μελβούρνη ότι αποχώρησε από το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 το 2020, ακολουθώντας τη θετική δοκιμασία ενός μέλους της ομάδας για τον κορωνοϊό. Το μέλος της ομάδας εξετάστηκε και απομονώθηκε μόλις άρχισαν να παρουσιάζει συμπτώματα».


Το tweet της McLaren αναφορικά με το GP Αυστραλίας προσέθεσε πως «η ομάδα έχει προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο και βρίσκεται σε συνεχή υποστήριξη για τον υπάλληλό της που θα εισέλθει τώρα σε μια περίοδο καραντίνας. Η ομάδα συνεργάζεται με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να βοηθήσει τις έρευνες και την ανάλυσή τους.

»Ο Zak Brown, διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, και ο Andreas Seidl, υπεύθυνος ομάδας της McLaren F1, ενημέρωσαν τη Formula 1 και τη FIA για την απόφαση αυτή. Η απόφαση ελήφθη με βάση την υποχρέωση μέριμνας όχι μόνο απέναντι στους εργαζομένους και συνεργάτες της McLaren F1, αλλά και στους ανταγωνιστές της ομάδας, τους φίλους της Formula 1 και στους ευρύτερους ενδιαφερόμενους της F1».

Ο αγώνας μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε σκοπό να πραγματοποιηθεί.

Η δήλωση του Lewis Hamilton

Την ίδια στιγμή, ο Lewis Hamilton τοποθετήθηκε επικριτικά απέναντι στην καθυστέρηση των αποφάσεων. Τα περισσότερα media «παίζουν» εμφατικά τη δήλωσή του πως «το χρήμα είναι βασιλιάς». Προφανώς υπονοώντας ο βρετανός πρωταθλητής πως θυσιάζεται η υγεία υπέρ των κερδών από την πραγματοποίηση του GP Αυστραλίας.

Όπως είπε ο Hamilton, είναι «σοκαρισμένος που ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί (σ.σ. τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές).


«Νομίζω ότι είναι πραγματικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι όλοι βρισκόμαστε σ’ αυτό το δωμάτιο», δήλωσε ο hamilton. «Υπάρχουν πολλοί θεατές εδώ σήμερα και φαίνεται ότι ο υπόλοιπος κόσμος αντιδρά, ίσως λίγο αργά, αλλά έχουμε δει σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έκλεισε τα σύνορα με την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, βλέπετε ότι το NBA αναστέλλεται, όμως η Formula One συνεχίζει»

Lewis Hamilton

Μένει να φανεί αν τελικά οι διοργανωτές προβούν, ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων, στην ακύρωση του GP Αυστραλίας.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα με τους οδηγούς (Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Nicholas Latifi) εδώ.


Διεθνές Σαλόνι Τόκιο 2020

Photo: Renault / Guardian

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει