Ο οίκος Litchfield βελτιώνει το GR Yaris. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Ο βρετανικός οίκος βελτιώσεων Litchfield, που ασχολείται συχνά με το tuning των GT-R, έβαλε στο χέρι το νέο GR Yaris. Αυτές είναι οι εξελίξεις, το γυρολόγιο, το νέο «χωράφι» προς εξερεύνηση

GR YARIS TUNING Litchfield

Το μαύρο αυτοκόλλητο χαμηλά στις πόρτες του GR Yaris μαρτυρεί τις επεμβατικές διαθέσεις του οίκου Litchfield στο πιο καυτό hatch της περασμένης χρονιάς


Η κοινότητα του tuning είναι σε ένα συνεχή οργασμό στην Ιαπωνία. Και το τετρακίνητο GR Yaris αποτελεί το νέο πεδίο πειραματισμών στη διεθνή σκηνή

Το hot hatch της Toyota, ως μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία, ελκύει τους οίκους βελτιώσεων.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, όλα μπορούν να βελτιωθούν – θα μπορούσε να είναι το motto των πάσης λογής tuners. Αρκεί να μη διαταράσσεται το πιο σημαντικό στοιχείο ενός σοβαρού, οδηγοκεντρικού αυτοκινήτου όπως το GR Yaris. Λέγεται «ομοιογένεια»

Ο οίκος Litchfield ανακοίνωσε πως ήδη έχει βάλει ως στόχο την αύξηση της ισχύος του υπερτροφοδοτούμενου Yaris κατά 30-40 ίππους.

Δεν ακούγονται πολλοί αλλά ας μην ξεχνάμε πως ήδη, ως stock, το GR Yaris φοράει τον ισχυρότερο 3-κύλινδρο τούρμπο κινητήρα στην παγκόσμια παραγωγή.

Όπερ σημαίνει ότι σε ένα σύνολο, ήδη «πουσαρισμένο» απ΄το εργοστάσιο, το τελευταίο που θέλει ένας συνειδητοποιημένος χρήστης είναι να καταλήξει με ένα αυτοκίνητο που χάνει ένα σημαντικό μέρος της οδηγησιμότητάς του σε καθημερινή χρήση.


GR Yaris

Οι επεμβάσεις

Το πακέτο αναβάθμισης του GR Yaris προβλέπει νέα εισαγωγή, επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, νέο σύστημα εξαγωγής και αναβαθμισμένο intercooler.

Το πρόγραμμα επεμβαίνει, αν θέλει ο πελάτης, και σε επιπλέον στοιχεία του GR Yaris, όπως δύο επιλογές ανάρτησης, παρεμβύσματα από πολυουρεθάνη, μπάκετ καθίσματα που χαμηλώνουν το σχετικό ύψος (στοιχείο που έχει ήδη εντοπιστεί στα μειονεκτήματα της θέσης οδήγησης) αλλά και κλωβό ασφαλείας


Toyota GR Yaris τιμή

Info/Photo: litchfieldmotors.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει