Πρεμιέρα για το Opel Grandland X

Post date:

Author:

Category:

Opel Grandland X

 

Τι αξίζει να ξέρεις από τώρα για το νέο SUV της Opel πoυ παρουσιάζεται το Φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη

Δυο τελείως νέα μοντέλα για την Opel πoυ επενδύει στη συνεχώς ανερχόμενη κατηγορία των SUV με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

 

Tόσο το Crossland X, που είδαμε στην πρόσφατη στατική παρουσίαση, όσο και το Grandland X φέρουν το διακριτικό ”Χ” που είναι το γνώρισμα των crossover μοντέλων της και στοχεύουν στη μεγάλη πίτα της ευρωπαϊκής αγοράς.

 

Η Opel κάνει θεαματικά βήματα παρουσιάζοντας προϊόντα με απτή ποιότητα, σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά και όλη τη σύγχρονη γκατζετολογία που βελτιώνει την ασφάλεια και την ευκολία του μέσου οδηγού.

 

Η αθλητική εμφάνιση του Grandland X μήκους 4,48 m (ουσιαστικά, είναι μια κατηγορία ”πάνω” απ΄το Crossland X), χαρακτηρίζεται από ζωηρές εξωτερικές αναλογίες με μυώδεις επιφάνειες και κοντούς προβόλους. Και με το προαιρετικό δίχρωμο φινίρισμα, το συμπαγές SUV προβάλλει το δικό του στυλ.

 

Το Opel Grandland X κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) (14 – 24 Σεπτεμβρίου, 2017).

 

Ιδανικά εξοπλισμένο και άριστα ενταγμένο στην κατηγορία του, το Grandland X αναμένεται στην αγορά το φθινόπωρο, ως το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X.

 

Το νέο μοντέλο θα πλαισιώσει τα ‘αδερφάκια’ του Opel Crossland X και το bestseller Opel Mokka X, που είναι περίπου 20 cm μικρότερα σε μήκος. Ταυτόχρονα, το Grandland X επεκτείνει την πλούσια γκάμα της Opel στην πολύ δημοφιλή συμπαγή κατηγορία από το Astra μέχρι το Zafira. 

opel grandland x παρουσίαση

 

Opel grandland x δοκιμή

 

 

opel grandland x details

 

Η γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης και άνεσης που πλαισιώνει το Grandland X είναι πρώτης κατηγορίας:

Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking),

 

Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System),

 

Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° είναι μερικά από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

 

Εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Campaign for Healthier Backs), θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω και πίσω πόρτα που ανοίγει με μία απλή κίνηση του ποδιού διασφαλίζουν κορυφαία άνεση.

 

Όπως σε όλα τα μοντέλα Opel, οι οδηγοί και οι επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που τώρα περιλαμβάνει νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο[1] και αναζήτηση χώρων στάθμευσης[2].

 

Τα Smartphones μπορούν ακόμα και να φορτίζονται ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης.

 

Η Opel επιβεβαιώνει και πάλι τη δέσμευσή της να είναι ηγέτης στην τεχνολογία φωτισμού, εφοδιάζοντας το Grandland X με προβολείς LED του Συστήματος Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)].

 

Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου, διασφαλίζοντας άφθονη οδηγική απόλαυση ακόμα και στο σκοτάδι.

Info/Photo: opel.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει