Οριστικό: Το Ford Focus τελειώνει το 2025

Post date:

Author:

Category:

Ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία, το Ford Focus, θα σταματήσει να διατίθεται μετά το 2025. Ακουγόταν καιρό αλλά η πτώση ζήτησης των ηλεκτρικών του «Μπλε Οβάλ» είχε αφήσει ένα παράθυρο ελπίδας. Το έκλεισε

Οριστικό: Το Focus τελειώνει το 2025

Μετά το Fiesta, το Focus είναι το σημαντικότερο μαζικό και επιτυχημένο μοντέλο της Ford που αποσύρεται οριστικά


Οι πρόσφατες εξελίξεις που αποτυπώνουν σημαντική πτώση της ζήτησης των EV της Ford και άνοδο των υβριδικών στην Ευρώπη είχαν προκαλέσει την ενδεχόμενη αναβολή του χρονοδιαγράμματος αναφορικά με το Focus

Άλλωστε είναι ήδη δεδομένο πως άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν «φρενάρει» το μονοδιάστατο ρόλο της ηλεκτροκίνησης διατηρώντας τις προσπάθειές τους στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ).

Ειδικά τα υβριδικά μοντέλα αποτυπώνουν μία αυξημένη ζήτηση και η τάση διάφορων κατασκευαστών τείνει να τα διατηρήσουν.

Για παράδειγμα, η Mercedes-Benz A-Class πήρε αναβολή για το 2026, η Renault διέκοψε τη διάθεση μετοχών για το τμήμα Ampere, η JLR (Jaguar / Land Rover) ανακοίνωσε πως παράλληλα με τα ηλεκτρικά της θα ενισχύσει το ρόλο των Plug-in ενώ ακόμα και η Volkswagen μείωσε την παραγωγή κάποιων EV καθώς η ζήτηση ήταν μικρότερη του αναμενομένου.


Ford Puma Ford Easy Χρηματοδοτικό

Παρόλα αυτά

Διά στόματος του επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Μάρτιν Σάντερ, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιμείνει σταθερά στην ηλεκτροκίνηση, «βέβαιη πως μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένη και δεν έχει πλάνα να επεκτείνει τον κύκλο ζωής του Focus».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford προσέθεσε επίσης πως «στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε μία πλήρη γκάμα μοντέλων, τόσο επιβατικών όσο και επαγγελματικών, και είμαστε αρκετά ευέλικτοι για να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της αγοράς».

Photo: ford.gr


Δοκιμή Ford Focus RS Mk3

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει