Καταρρέει η αγορά των pick-up;

Post date:

Author:

Category:

Isuzu D max

 

Μια νέα εγκύλιος απαγορεύει τη ταξινόμηση pick-up σε μη αγρότες, κατά κύριο επάγγελμα, για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Διευθυντή Επιχειρηματικής Μονάδας της Isuzu, κ. Γιάννη Ζαμπέλη, »με βάση τον νόμο υπ’ αριθ. 4441 (Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 6/12/16, Αρ. Φύλλου 227), οι έχοντες αγροτικό εισόδημα, αλλά εφόσον δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν δικαιούνται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών μεικτού βάρους, γεγονός που αποκλείει την αγορά κάθε είδους ημιφορτηγού (pickup) της ελληνικής αγοράς.

 

Είναι εύκολα κατανοητό ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι εντελώς παράλογος και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως ανάγκη ειδικά δε, αν συνυπολογίσουμε ότι τέτοια απαγόρευση δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν.

[Διάβασέ το: Isuzu D-Max: επαγγελματικά κατσάβραχα στα 1.9 λίτρα]

Πάγια πρότασή μας, όπως και κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενου ανθρώπου της αγοράς αλλά και των ΜΜΕ, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των ημιφορτηγών/ pickups όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, και, φυσικά, σε πρώτη φάση η άμεση άρση της ισχύος του παραπάνω νόμου ή η διευκρίνιση με μια σχετική εγκύκλιο που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.»

Info/Photo: Isuzu

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»