Ποιος πλήρωσε €1.85 εκατομμύρια για τη νέα Toyota Supra;

Post date:

Author:

Category:

Toyota Supra-barrett-jackson-staluppi-4drivers.gr

Η πρώτη Toyota Supra που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής βγήκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και το σφυρί «έκλεισε» στα €1.85 εκατομμύρια.  Ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός;

Αυτή η Supra με αριθμό VIN 20201 ήταν η πρωταγωνίστρια στη δημοπρασία τoυ οίκου Barrett-Jackson που έλαβε χώρα χθες.

Πρόκεται για το πρώτο «κομμάτι» που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, σε ένα εντυπωσιακό γκρι με κόκκινους καθρέπτες και με μια πλακέτα στο καπό υπογεγραμμένη από τον CEO της Toyota, Akio Toyoda. Το ποσό έκλεισε στα $2.1 εκατομμύρια δολάρια (ή €1.85 εκατομμύρια ευρώ). Πολλά…

Τα έσοδα θα διατεθούν στο American Heart Association και στο Ίδρυμα Bob Woodruff. Ο πλειοδοτών δεν είναι άλλος από τον Αμερικανό επιχειρηματία John Staluppi.

Γγεννημένος το 1947 στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης και με πολλές δραστηριότητες στις επιχειρήσεις γύρω από την αυτοκίνηση. Ξεκίνησε σαν μηχανικός στη Chevrolet, άνοιξε βενζινάδικα και έγινε ο πρώτος εισαγωγέας των Honda στις Η.Π.Α. όταν κανείς δεν τα ήξερε. 

Το όνομα του Staluppi συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπoυς των Η.Π.Α. και, αντιστοίχως, αυτή η Toyota Supra θα είναι η ακριβότερη ever. Ταιριάζουν μεταξύ τους.

Photo: Barrett-Jackson

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει