Ποια αυτοκίνητα είναι μεταπωλητική αυτοκτονία και ποια εγγύηση;

Post date:

Author:

Category:

Τι γίνεται στο «μετά»; Με ποια έχεις εξασφαλισμένη μεταπωλητική αυτοκτονία και με ποια παίρνεις πολλά από τα άρχικά σου χρήματα πίσω. Η νέα έρευνα

Πλησιάζει το οριστικό τέλος του Maserati Quattroporte;


Ως γνωστόν με το που αγοράζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο, με το καλημέρα, έχεις ήδη χάσει χρήματα. Όμως κάποια έχουν τα πρωτεία στη χασούρα. Μία νέα έρευνα ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες και έχει να κάνει με το βαθμό πτώσης της μεταπωλητικής αξίας πολυτελών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέγραψε τα 25 αυτοκίνητα που κρατούν τις τιμές τους και τα 25 που ισοδυναμούν με οικονομική αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματa, ως κατηγορία αυτοκινήτων τα EV ήταν το πιο ευάλωτο segment αφού τα ηλεκτρικά έχασαν το 49,1% της αξίας τους μέσα σε πέντε χρόνια

Τα υβριδικά όπως και τα pick up (κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ) είναι εκείνα που διατηρούν πιο ισχυρή θέση στην κατάταξη παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 37% και 35%, αντίστοιχα.

Επίσης διάφορα σπορ αυτοκίνητα, μικρά SUV και οικονομικά σε κατανάλωση κρατούν σημαντικό ποσοστό της αξίας μεταπώλησής τους για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.


Best of

Ειδικά τα Jeep Wrangler, Honda Civic και Porsche 911 είναι μερικά από αυτά που διατηρούν υψηλή αξία όταν έρθει η ώρα να αλλάξουν ιδιοκτήτη.

Eπίσης, την καλύτερη θέση στα υβριδικά σημείωσε το Toyota Prius με μόλις 27,9% πτώση αξίας.

Το Porsche 911 σημείωσε την καλύτερη επίδοση με πτώση μεταπώλησης στο 9,3% σε βάθος πενταετίας

Jeep Wrangler δοκιμή
Jeep Wrangler / Photo: Π. Μυτιληναίος

Την καλύτερη πεντάδα, κάτι σαν εγγύηση ότι θα πάρεις πολλά από τα χρήματά σου πίσω, συμπληρώνουν τα Porsche 911 (Coupe) με μόλις 9,3%, Porsche 718 (17,6%), Toyota Tacoma (20,4%), Jeep Wrangler (20,8%) και Honda Civic (21,5%)

Δοκιμή: Honda Civic e:HEV 4Drivers.gr
Honda Civic e:HEV / Photo: 4Drivers

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση αποτελεί ότι όλα τα αυτοκίνητα διατηρούν υψηλότερη αξία το 2023 σε σύγκριση με το 2019, ως αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής νέων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και, συνεπακόλουθα, πιο περιορισμένης προσφοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σήμερα.

Προ Κόβιντ είχε εντοπιστεί απώλεια του 50% της αξίας σε πέντε χρόνια.

Σήμερα η μέση πτώση μεταπωλητικής αξίας τοποθετείται στο 38,8%.


Worst of

«Πρωταθλητής» μεταπωλητικής καταστροφής προέκυψε ότι είναι το Maserati Quattroporte με απώλεια της τάξης του 64,5% σε σχέση με όσο κόστιζε καινούργιο, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Maserati Quattroporte

Τo Μaserati Quattroporte, το ιταλικό σεντάν πολυτελείας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες απώλειες όταν αλλάζει «χέρια»

Δοκιμή Tesla Y πίσω
Tesla Model Y Performance / Photo: Quattroruote / Δ. Μανώλαρος

Στα ηλεκτρικά, αντίστοιχα, στην κορυφή της κατάταξης πτώσης αξίας είναι το Tesla Model Y με απώλεια 42,9%

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ


πατάτα μεταπώλησης

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει