Πόσοι αγοράζουν μια Porsche 911 GΤ3 με χειροκίνητo κιβώτιο;

Post date:

Author:

Category:

Porsche 911 GΤ3 manual

 

Η αμερικανική αγορά ”σώζει” το manual. Ναι, εκεί που είναι το άντρο των ευθειών και των αυτόματων κιβωτίων

Στο περιθώριο τoυ Διεθνούς Σαλονιού του Los Angeles, ο Klaus Zellmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Cars North America, δήλωσε στο Road & Track πως το 50% των Porsche 911 GT3 GT3 που πωλούνται στις Η.Π.Α. είναι με χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από οτιδήποτε ανέμενε όποιος εργαζόταν εντός της Porsche. 

 

Μάλιστα, ο Zellmer στοιχημάτιζε με τον υπεύθυνο της GT3 αλλά και όλων των ειδικών εκδόσεων της Porsche, Andreas Preuninger, πως κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν αδύνατον.

“Έχασα ένα κουτί κρασιά από τον Andreas”, δήλωσε ο Zellmer. “Αρχικά είχα εκτιμήσει πως το ποσοστό θα ήταν πιθανώς πολύ μικρό, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να είναι περισσότερο από 25%”.

Εκτός αμερικανικής αγοράς, ΗΠΑ, το ποσοστό για χειροκίνητες GT3 είναι χαμηλότερο. Ο Zellmer δεν ανέφερε ακριβή στοιχεία, αλλά είναι περίπου οι μισοί απ΄ό,τι ισχύει στις Η.Π.Α. – μόνο 25% των πελατών παγκοσμίως επιλέγουν το τρίτο πεντάλ

 

#Διάβασέ το: Ζώντας με μια Carrera

 

Τι απέδειξε, λοιπόν, η ισχυρή αμερικανική προτίμηση; “Επιβεβαιώνει ότι πρέπει να ακούμε προσεκτικά τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Zellmer. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπήρχε πραγματικό ρίσκο για την παραγωγή χειροκίνητων GT3 σε μια εποχή που το PDK κάνει σχεδόν τα πάντα καλύτερα (πιο γρήγορο, οικονομικό, ξεκούραστο, ανθεκτικό), αλλά, ευτυχώς για την Porsche απέδωσε. Εκτός από το κουτί με τα κρασιά”.

Photo: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει