Πώς να κάνεις launch control με χειροκίνητη M3 (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Δε βλέπεις συχνά νέες M3 ή Μ4 με τρία πεντάλ. Σε περίπτωση πάντως, καλό είναι να ξέρεις πώς να ενεργοποιήσεις τη διαδικασία του launch control. Ναι, έχει τη διαδικασία του

BMW M3 launch control

Ως γνωστόν, η νέα γενιά των M3 και M4 συνεχίζουν να διατίθενται και με χειροκίνητο κιβώτιο – για εκείνους τους λίγους και παραδοσιακούς. Μαζί έχει ήδη ξεκινήσει και μία σειρά από βίντεο του M Division με τίτλο ”How to” που δείχνουν σύντομα και απλά πώς να αξιοποιείς τα συστήματα των δυνατών BMW


Όπως θα δείτε και στο οπτικοακουστικό, για να ενεργοποιηθεί το launch control το αυτοκίνητο πρέπει να είναι προφανώς εν στάσει

Επίσης, η γωνία του τιμονιού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 30 μοίρες και η θερμοκρασία του κινητήρα να έχει φτάσει στα επίπεδα λειτουργίας που υποδεικνύει η σχετική ψηφιακή ένδειξη.

Μετά, ενεργοποιείς το M Dynamic Mode πατώντας μία φορά το DSC (όπως ονομάζει η BMW το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας – Dynamic Stability Control).

Κρατάς πατημένο συμπλέκτη, βάζεις 1η στο κιβώτιο και κρατάς τέρμα πατημένο το γκάζι πέρα απ΄το σημείο αντίστασής του (το χαρακτηριστικό «σκαλοπάτι» στο τέλος της διαδρομής του).

Στη συνέχεια εμφανίζεται η ένδειξη ”Preparing Launch Control”, ακολουθεί μία άλλη που λέει ”Launch Control Active” και μετά έχεις έξι δευτερόλεπτα για να αφήσεις το πόδι σου από το συμπλέκτη.

Ακούγεται κομπλικέ; Δείτε το βίντεο.


Renault Megane RS Trophy

Photo: bmw.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει