Πώς ο Musk πούλησε μετοχές 5 δισ. δολαρίων της Tesla

Post date:

Author:

Category:

Επειτα από μια… δημοσκόπηση στο Twitter, o νοτιοαφρικανός μεγιστάνας και εφευρέτης, Elon Musk, προχώρησε σε πώληση περίπου 4,5 εκατ. μετοχών της εταιρείας του σε τρεις ημέρες

Elon Musk Tesla 3

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Musk έκανε κάτι περίεργο –όχι πιο περίεργο από άλλα που κάνει, όμως σε κάθε περίπτωση περίεργο

Δημιούργησε μια ψηφοφορία στο Twitter ζητώντας από τα 62,7 εκατ. ακολούθους του να αποφασίσουν εάν θέλουν να πουλήσει ποσοστό 10% από τις μετοχές που κατέχει στην Tesla

Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, το 57,9% ψήφισε «ναι» στην πώληση και το 42,1% ψήφισε «όχι».

Ο 50χρονος νοτιοαφρικανός μεγιστάνας υποσχέθηκε ότι θα υπακούσει στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – και το έκανε

Πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας περίπου τεσσάρων δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα διέθεσε και 934.000 μετοχές επιπλέον αντί 1,1 δισ. δολαρίων, αφότου άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που γνωστοποιήθηκαν στις αρμόδιες εποπτικές αρχές της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Με βάση, βέβαια, τα συγκεκριμένα έγγραφα, ένα μέρος των μετοχών του Elon Musk πουλήθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πριν από την ψηφοφορία στο Twitter.

Αλλά οι υπόλοιπες πουλήθηκαν έτσι.


Elon Musk

Big money

Ο Musk πούλησε κάτι λιγότερο από το 1% της συμμετοχής του στην εταιρεία την περασμένη Δευτέρα και πούλησε περίπου το 2% τις αμέσως επόμενες δύο ημέρες.

Πρόκειται συνολικά για περίπου 4,5 εκατ. μετοχές μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, πάντως, ότι ο Musk πιθανότατα θα άρχιζε να πουλά εκατομμύρια από τις μετοχές του για φορολογικούς λόγους

Τα έγγραφα που υπέβαλε στις εποπτικές Αρχές δείχνουν ότι η άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης των μετοχών και οι πωλήσεις των μετοχών της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου συναλλαγών που ο ίδιος είχε καθορίσει στις 14 Σεπτεμβρίου, σχεδόν δύο μήνες πριν παρουσιάσει την ιδέα της πώλησης στο Twitter, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Τέτοιες γνωστοποιήσεις συναλλαγών έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε μεγάλους μετόχους εταιρειών να πραγματοποιούν πωλήσεις βάσει καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες συναλλαγών που αφορούν την εμπιστευτική πληροφόρηση.


Τσιτσιπάς Tesla

Πηγή: Protagon / Photo: tesla.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει