Πόσο δύσκολο είναι για τον Fassbender να τρέξει στο Le Mans;

Post date:

Author:

Category:

Ο Michael Fassbender είναι γνωστός σταρ του Χόλιγουντ. Αλλά και φίλος των αγώνων αυτοκινήτου. Τώρα θέλει να οδηγήσει για την εργστασιακή ομάδα της Porsche στο Le Mans

Michael Fassbender

Αυτό είναι το τέταρτο επεισόδιο από μια σειρά τύπου ντοκιμαντέρ που «ανέβασε» πριν λίγες ώρες το επίσημο κανάλι της Porsche αναφορικά με την προσπάθεια του ηθοποιού να γίνει (και) οδηγός αγώνων. Δεν το λες και εύκολο


Ο Γερμανός ηθοποιός Michael Fassbender θέλει να αγωνιστεί στο Le Mans. Είναι ένα όνειρο που το ‘χουν πολλοί αλλά έχουν υλοποιήσει τόσο λίγοι. Ειδικά αν δεν είναι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων

Από θεατής, οδηγός αγώνων. Η διαδρομή

Για όσους χρειάζονται τις συστάσεις, ο Fassbender έγινε περισσότερο γνωστός στην ταινία Άδωξοι Μπάσταρδη του Tarantino και στην ταινία X-Men: Η Πρώτη Γενιά.

Ο Fassbender θέλει να μεταφέρει το πάθος του για μηχανοκίνητο αθλητισμό στο ανώτατο επίπεδο αγώνων. Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της Porsche έκανε πρεμιέρα πριν μερικές εβδομάδες και τα βίντεο προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση.

  • Διάβασέ το: Porsche Coca-Cola. Πίνεται δυνατά (video)

Μια θέση στην αγωνιστική ομάδα της Porsche για το Le Mans δεν είναι και τόσο εύκολο να επιτευχθεί. Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Χρειάζονται μεγάλες ικανότητες και άφθονη αποφασιστικότητα για να αντιπροσωπεύσεις μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στο Le Mans.


Σύμφωνοι, βοηθά σε επίπεδο επικοινωνίας το να είσαι ένας διεθνής σταρ του Χόλιγουντ. Αλλά μόνο εκεί. Η θέση στο αγωνιστικό μπάκετ της δεν δίνεται χαριστικά. Ούτε μπορεί να «εκτεθεί» μία Porsche λόγω επωνυμίας του όποιου οδηγού


Ουσιαστικά, αυτή η σειρά από βίντεο-ντοκιμαντέρ σκοπό έχει να να καταδείξει πόσο δύσκολο είναι να κατακτηθεί η αγωνιστική δόξα στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στον κόσμο, το Le Mans.

Η εμπειρία που χτίζεται

Επί του παρόντος, ο Fasbender αγωνίζεται στο Porsche Super Sports Cup της Γερμανίας όπου οδηγεί μία 911 GT3 Cup για την ομάδα Manthey Racing Team. Του γνωστού οίκου Manthey. Οι φήμες λένε πως κανείς, εκτός του στενού κύκλου του Βάϊσαχ, δεν γνωρίζει την εξέλιξη των Porsche καλύτερα.

Πριν από την αγωνιστική του εμπλοκή με την Porsche, ο Fassbender συμμετείχε στη σειρά αγώνων Ferrari Challenge. Αντίθετα με αυτό που θα περίμεναν κάποιοι, είχε μεγάλη επιτυχία.


Απέσπασε 5 βαθμούς και 1 νίκη, παρακαλώ, στους 11 συνολικά αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Όχι κι άσχημα για έναν θεατή των αγώνων χωρίς προηγούμενη αγωνιστική εμπειρία


Η μετάβαση απ΄το Ferrari Challenge προς την πρόκληση του Le Mans δεν θα ‘ναι μια ήρεμη βόλτα στο πάρκο για το Fassbender. Μέρες δοκιμών, κίνδυνος, μεγάλη επιμονή και αρκετή τύχη είναι συστατικά απαραίτητα.

Αλλά μάλλον κι ο ίδιος ο Fassbender πρέπει να γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για έναν άνθρωπο στην προσπάθεια να κατακτήσει το όνειρό του. Αυτό που πολλοί έχουν, αλλά λίγοι υλοποίησαν.

Για να έχετε μία σύνδεση με την αρχή των επεισοδίων, δείτε και το 1ο βίντεο της σειράς.


Photo: Porsche

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει