Πόσο κοστίζει η θεραπεία του Schumacher;

Post date:

Author:

Category:

Η θεραπεία του Michael Schumacher συνεχίζεται εντατικά. Συμβαίνει στο σπίτι του, στη Γενεύη

Θεραπεία Schumacher

Κλεισμένος στο ανάκτορο, στη λίμνη της Γενεύης, έξι σχεδόν χρόνια μετά το ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις το 2013. Η θεραπεία του Schumacher προχωρά αλλά το μέλλον είναι άγνωστο


Η θεραπεία του Scumacher περιλαμβάνει το κόστος μίας ομάδας 20 ανθρώπων. Γιατροί, βοηθοί, νοσοκόμες. Και με τη σύζυγό του, Corinna, να έχει αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών

Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται πως η ιατρική αγωγή του Schumacher απαιτεί σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από €140.000.

- Διαφήμιση-

Η σύζυγός του έχει ήδη πουλήσει το ιδιωτικό jet αλλά και ένα εξοχικό σπίτι που διατηρούσαν στη Νορβηγία.

Κλεισμένος στη Γενεύη. Πόσο κρίμα

Πριν μερικά χρόνια, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το αν θα επαρκέσει τελικά η περιουσιακή  «δεξαμενή» η οποία υπολογιζόταν σε περισσότερα από 1 δις ευρώ. Η αναφορά σε αυτό «φωτογράφιζε» τα πολλά χρόνια που θα χρειάζονταν για τη θεραπεία.


Στο σπίτι του, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία, δίνει πλέον τον αγώνα του o Michael Schumacher. Δίπλα του, η σύζυγός του, Corinna, και μία εξειδικευμένη, πανάκριβη ιατρική ομάδα που ελπίζει χωρίς να ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της εξέλιξης της υγείας του


Τότε, η εκπρόσωπος της οικογένειας, Sabine Kahn, είχε δηλώσει πως «ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως είχε υπάρξει βελτίωση, δεδομένου του σοβαρότατου τραυματισμού του» ενώ ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, είχε πει πως «ο Schumacher θα μπορούσε να ζήσει μία σχετικά νορμάλ ζωή σε μικρό αναλογικά χρονικό διάστημα».

Έκτοτε πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια και δεν έχει υπάρξει, σε επίπεδο πληροφοριών έστω, κάποιο καλό νέο.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες είναι λογικό να μην υπάρχουν ως προς την κατάστασή του αλλά φημολογείται πως ο Michael ζυγίζει 45 κιλά και δεν μπορεί να περπατήσει.

Το συνολικό κόστος της θεραπείας του Schumacher εκτιμάται πλέον πως έχει αγγίξει το ποσόν των €28 εκατομμυρίων.

Όλοι όσοι αγαπούν το motorsport περιμένουν κάποιο καλό νέο. Ίσως έρθει, ίσως όχι. Αλλά είναι μεγάλο κρίμα για κάποιον που πέρασε όλη του τη ζωή στο όριο με ταχύτητα και ένταση, να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ελπίζουμε. Αυτό.


Photo: motorsport.com/ Getty

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει