Πόσο πάει η Emira; Κύριοι, αποφύγετε τα όνειρα. Κυκλοφορούν και θρομβώσεις

Post date:

Author:

Category:

Η Lotus ανακοίνωσε επισήμως την τιμή της νέας Emira με το V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων και 400 ίππων στη Μ. Βρετανία. Δανεικός από Toyota. Όπως και να ‘χει, μάλλον πρέπει να αποφύγετε να κάνετε όνειρα γιατί στο Ελλάντα τέτοιες περιπτώσεις τιμωρούνται διά λιθοβολισμού

Lotus Emira τιμή

Το χρήμα το έβαλαν οι Κινέζοι (Geely Holdings), η γνώση υπάρχει στο Νησί και η τελείως νέα Emira έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό μετά το τέλος εποχής των Elise, Exige και Evora


Πακτωμένη (sic) με τεχνολογία, infotainment και στοιχεία ανέσεων (πρωτάκουστο στοιχείο για Lotus), η νέα Emira μόλις βγήκε στον «αέρα» των configurators

Διαλέγεις ένα από τα έξι χρώματα, ένα από τα τέσσερα πακέτα εξοπλισμού (υπάρχει και ένα πέμπτο, πιο ιδιαίτερο, το First Edition) και μπαίνεις στην αναμονή.

Αφού πρώτα έχεις εκταμιεύσει το σεβαστό ποσόν τω £75,995 – με τιμές Μ. Βρετανίας. Κι αυτό γιατί σε άλλες αγορές, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η Emira κοστίζει €95,995. Η τιμή για τις άλλες μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Κίνα) θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.


Lotus Elise Καρδίτσα

Γίνεται και φτηνότερα

Η παραγωγή της Emira θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2022.

Η 4-κύλινδρη εκδοχή της με το μοτέρ της Mercedes (4-κύλινδρος turbo από A45 AMG) θα αρχίσει να παραδίδεται από το φθινόπωρο. Και η τελευταία θα είναι αισθητά φτηνότερη.

Λεγόταν για τιμή κάτω από τις £60,000.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο της Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης πριν την ηλεκτροκίνητη στρατηγική της εταιρείας. 


Photo: lotuscars.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει