Προσφορά στη VW για εξαγορά της Lamborghini έναντι €9 δις

Post date:

Author:

Category:

Η εξαγορά της Lamborghini έπεσε στο τραπέζι των προσφορών από ελβετικό όμιλο επενδύσεων. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες

Lamborghini Huracán EVO RWD

H Lamborghini διαθέτει αυτή τη στιγμή τρία βασικά μοντέλα (με διακλαδώσεις εκδόσεων), την εικονιζόμενη Huracan, την Aventador και το SUV της εταιρείας, την Urus, με την τελευταία να αποτελεί την αιχμή των πωλήσεων


Η προσφορά η οποία προτάθηκε στη «μαμά» VW προήλθε από εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα τη Ζυρίχη, την Quantum Group AG

Η εν λόγω εταιρεία οποία πρόσφατα δημιούργησε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων, Centricus Asset Management, με έδρα το Λονδίνο.

Οι δύο παραπάνω ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο αυτό που περιγράφουν ως «πλατφόρμα επενδύσεων τεχνολογίας και life style».

Φυσικά και κολακεύεται το VW Group από αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά. Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της Audi (στην οποία υπάγεται το portfolio της Lamborghini) επικοινωνήθηκε πρόσφατα και απλώς είπε ότι «η Lamborghini δεν είναι προς πώληση»


Lamborghini Urus on fire

Γιατί αυτήν;

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γαμμές δεν είναι σαφές γιατί η Quantum επέλεξε την Lamborghini.

Όμως έχει δηλώσει ότι το όραμά τους είναι η Lamborghini να γίνει «αιχμή καινοτομίας εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες καθαρών συστημάτων κίνησης».

Αυτό δεν ακούγεται και τόσο αναλυτικό, ωστόσο, δεδομένου ότι, όπως τόνισε ο CEO της Lambo πρόσφατα, μέχρι το 2030 όλη η γκάμα της εταιρείας θα έχει γίνει ηλεκτρική.

Η προτεινόμενη συνεργασία δείχνει ότι επιδιώκει την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και τη δημιουργία ενός εξελιγμένου κέντρου πρωτοπορείας, με έδρα την Κάτω Σαξονία, για την ανάπτυξη και παραγωγή κυψελών μπαταριών και μπαταριών.


Photo: lamborghini.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει