Στα κλεφτά: νέο Renault Megane RS

Post date:

Author:

Category:

Renault Megane RS 2017

 

Μια από τις φωτό του αναμενόμενου Megane RS διέρευσε στον ιστό. Φαρδύ, με εντυπωσιακό διαχύτη και σε πορτοκαλί που ιντριγκάρει

 

Οι φήμες για τον αντικαταστάτη του εξαιρετικού Megane RS MK3, που επί χρόνια είχε τα ηνία ως το πιο εστιασμένο προσθιοκίνητο, εδώ και καιρό δίνουν και παίρνουν.

 

Το βέβαιο, όπως όλα δείχνουν, είναι πως θα είναι κι αυτό πεντάθυρο, όπως, καλώς ή κακώς, εξελίσσεται το αμάξωμα στην κατηγορία. Μια απ΄τις πληροφορίες, επίσης, θέλει το νέο Megane RS να υιοθετεί κινητήρα μόλις 1.6 λίτρων και αποκλειστικά κιβώτιο EDC – αν και πιστεύουμε πως, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι πολύ δύσκολο για τη Renault να ”κυνηγήσει” την αφρόκρεμα επιδόσεων της κατηγορίας ή, ακόμα περισσότερο, κάποιο ρεκόρ στο Nuerburgring.

 

Δύσκολα χωρίς δίλιτρο σύνολο να ανταγωνιστείς στις μεγάλες ευθείες του Ring όσο δουλεμένο κι αν είναι το σασί.

 

[Διάβασέ το: Ο τελευταίος των προσθιοκίνητων Μοϊκανών]

 

Η λήψη, πάντως, που βλέπετε είναι καθαρή διαροή. Διακρίνεται ο διαχύτης (πιθανότατα ενεργός καθώς η Renault έχει ”ένσημα” στην αεροδυναμική λειτουργικότητα και όχι, απλώς, σε διακοσμητικά στοιχεία), η κεντρική μεγάλη απόληξη που παραπέμπει στο σχεδιασμό της αντίστοιχης του Megane RS MK3 και, βέβαια, το έντονο της χρωματικής επιλογής.

 

Χρονικά, η επίσημη εμφάνισή του αναμένεται στο διεθνές σαλόνι της Φρανκφούρτης, το Φθνιόπωρο, ενώ κάποιοι λένε πως μπορεί να υπάρξει και μια πρώτη εμφάνισή του στο GP του Μονακό.

 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει