Το νέο Renault Megane R.S. αναμετράται με τις στροφές (video)

Post date:

Author:

Category:

Σε ένα video που μόλις ανέβασε η Renault Sport, το νέο Megane R.S. δίνει μια εικόνα αυτού που, παραδοσιακά, ξέρει καλά η Renault. Να κοντράρεται με την επόμενη καμπή

Ως γνωστόν, το προσθιοκίνητο σύνολο που μόλις παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, κινεί ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 280 ίππων στις 6,000 rpm και ροπή 390Nm. 

Εφοδιασμένο με τεχνολογία 4Control, τετραδιεύθυνση (για πρώτη φορά στο segment), ακόμα πιο εξελιγμένο PerfoHub (όπως ονομάζει η Renault το “dοuble axis” στον εμπρόσθιο άξονα) και δύο διαθέσιμες εκδόσεις, όπως συνηθίζει η Renault στα κορυφαία της οδηγοκεντρικά μοντέλα, Sport και Cup. 

Διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και υδραυλικά bump stops με αγωνιστικές καταβολές, δύο διαθέσιμα κιβώτια (χειροκίνητο εξάρι και διπλού συμπλέκτη), δυνατότητα τηλεμετρίας μέσω της οθόνης, παραγγελίες από το Δεκέμβριο. 

Το σχόλιο του 4D είναι πως, για μια ακόμη φορά, η Renault επενδύει περισσότερο στην εξέλιξη του σασί και λιγότερο στην απόλυτη τιμή ιπποδύναμης, ενώ, λόγω επιμονής στη FWD διάταξη κι όχι σε μια ισχυρότερη, ακριβότερη τετρακίνητη λογική, το απέναντι δέος είναι περισσότερο το αντίστοιχο Honda Civic V-Tec Turbo και λιγότερο, ίσως, τα 4WD Focus RS, Mercedes AMG Α 45 ή Audi RS3. 

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη των hot hatch αναμένεται καυτή και πεντάθυρη.

Photo: Renault

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει